Meloni: Patriote uvek brane Italiju, dok levica ide okolo i diskredituje naciju da bi branila sopstvenu ličnu korist

20.08.2022

19:30

0

Autor: I. P.

Uzajamne optužbe pred izbore u Italiji

Meloni: Patriote uvek brane Italiju, dok levica ide okolo i diskredituje naciju da bi branila sopstvenu ličnu korist
Đorđa Meloni - Copyright Profimedia

Čelnica Konzervativne partije Braća Italije (FdI) Đorđa Meloni kritikovala je lidera Demokratske partije levog centra (PD) Enrika Letu, nakon što je bivši premijer rekao za CNN da postfašistička šefica predstavlja rizik za Evropu ako postane premijerka nakon opštih izbora 25. septembra.

-Patriote uvek brane Italiju, dok levica ide okolo i diskredituje naciju da bi branila sopstvenu ličnu korist, rekla je Meloni.

Ona ga je optužila ga je da „iskoristio intervju za CNN ne da govori dobro o svojoj domovini, već da pokrene alarme i laži o FDI rekavši da će u slučaju pobede desnog centra doći do katastrofe u Italiji i Evropi.

- Optužila me je da diskreditujem Italiju jer sam razotkrio izbore FDI u EU. FDI je prijatelj sa mađarskim premijerom ekstremne desnice Viktorom Orbanom i francuskom tvrdom desnicom Marin Le Pen, za koje je Meloni izrazila divljenje, dok su njeni saveznici u konzervativnom klubu Evropskog parlamenta španska post-franšistička partija Voks i poljska nacionalna -konzervativna stranka Pravo i pravda koja je prekršila norme vladavine prava EU, naveo je u odgovoru lider Demokratske partije levog centra. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike