Meloni, Salvini i Berluskoni imaju prednost: Konzervativni savez vodi u anketama pred italijanske izbore

09.08.2022

19:07

0

Braća Italije pojedinačno najjača partija

Meloni, Salvini i Berluskoni imaju prednost: Konzervativni savez vodi u anketama pred italijanske izbore
AP18102584977417 - Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

Italijanski pretežno desničarski blok na putu je da osvoji ogromnu većinu u oba doma parlamenta na izborima sledećeg meseca, pokazala je današnja studija istraživačkog centra Instituta Kataneo.

Konzervativni savez vodi u istraživanjima javnog mnjenja uoči septembarskog glasanja što se delom pripisuje i podelama njegovih protivnika, prenosi Rojters.

Dodaje se da će desničarska Braća Italije biti pojedinačno najjača partija.

Navodi se da bi na osnovu svojih predizbornih obećanja o smanjenju poreza i većim penzijama konzervativni savez ukoliko pobedi mogao da „utegne” italijanske javne finansije, a od tog bloka se očekuje i da suzbije ilegalnu imigraciju.

Studija zasnovana na najnovijim anketama sugeriše da bi desna alijansa mogla da ima 245 poslanika od 400 u Veću i 127 od 200 u Senatu.

Konzervativni blok uključuje krajnje desničarsku Braću Italije Ðorđe Meloni, desničarsku Ligu Matea Salvinija, konzervativnu Forca Italija Silvija Berluskonija i nekoliko manjih saveznika sa centra.

Levi centar na čelu sa Demokratskom strankom (PD) Enrika Lete može da ocekuje 107 poslanika u donjem domu i 51 u Senatu, dok bi ostatak mesta bio podeljen između stranaka van ovih glavnih blokova, pokazalo je istraživanje. Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike