Zelenski sa ženom pozira za Vog dok narod gine, a planeta pada u sve goru krizu!? Svet kivan na predsednika Ukrajine

27.07.2022

12:44

1

Autor: 24sedam

Reakcije korisnika društvenih mreža sve su samo ne pozitivne, jer mnogi ne mogu da razumeju kako je iko iz tima ukrajinskog lidera mogao da pomisli da je dobra ideja da se zabavlja i to prikazuje javnosti dok se sukob na istoku zemlje ne smiruje

Zelenski sa ženom pozira za Vog dok narod gine, a planeta pada u sve goru krizu!? Svet kivan na predsednika Ukrajine
zelenski - Copyright Printscreen/Instagram/Vogue/Photographed by @annieleibovitz

Danas je 154. dan ruske vojne operacije u Ukrajini, Ujedinjene nacije navode da je do sada stradalo više od 12.272 ljudi, izveštava se o vazdušnim udarima u Odesi i Nikolajevu, kao i u Donbasu, a predsednik i prva dama Ukrajine fotografišu se ni manje ni više nego za magazin "Vog".

Jedan od portreta koji prikazuje Olenu Zelenski (44) koja pozira okružena vojnicima i olupinom aviona „Vog" je nazvao „portretom hrabrosti", ali se korisnici društvenih mreža u velikoj meri nisu složili sa časopisom.

Supruga ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog pričala je u intervjuu o sukobu u Ukrajini i početku romanse i braku, iako je tvrdila da ne voli da bude u centru pažnje javnosti.

- Ovo su bili najstrašniji meseci u mom životu i životu svakog Ukrajinca - rekla je ona i dodala:

- Iskreno, mislim da niko nije svestan šta nas je snašlo. Ipak, radujemo se pobedi. Ne sumnjamo da ćemo pobediti. I to je ono što nas drži.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Godinama se bavila pisanjem komedija, ne želevši da se ističe i skrivajući se u senci supruga, koji je bio komičar pre nego što je postao predsednik.

Zato su se mnogi iznenadili što se sada angažovala, što je putovala u Sjedinjene Američke Države pre nekoliko dana i što je sada za modni časopis pričala o svojoj ljubavi.

Prva dama Ukrajine istakla je da je Vladimira upoznala još u srednjoj školi. Počeli su da se zabavljaju tokom studiranja, a 2003. godine osnovali su producentsku kuću „Kvartal 95”. Pričali su i o svojih dvoje dece, Aleksandri i Kirilu, ali se, po svemu sudeći, nisu nadali tako negativnoj reakciji javnosti.

Foto-editorijal i cela priča oko bračnog para Zelenski izazvali su u javnosti kontroverzne reakcije. Većina korisnika društvenih mreža smatra da za ovu priču nije vreme i da je preterana, naročito fotografije sa vojnicima na kojima Olena pozira u marikranoj garderobi i zajedničke fotografije i snimci na kojima se predsednik i prva dama smeju dok na samo nekoliko kilometara od njih narod gine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Ljudi su jasno stavili do znanja da su ogorčeni na ukrajinskog predsednika što je vidno da se on zabavlja dok drugi drugi stradaju za svoju otadžbinu.

Fotografije je napravila Eni Lebovic, vodeći svetski fotograf, koja je poznata po tome što je ovekovečila mnoge poznate ličnosti.

Komičarka koja vapi za oružjem

Olena je nedavno otputovala u Vašington u nezvaničnu nenajavljenu posetu i sastala se sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, prvom damom Džil Bajden i državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

Tamo se obratila Kongresu i tražila ono po čemu su SAD najpoznatije - oružje.

- Tražim nešto što nikada ne bih želela da tražim: tražim oružje - oružje koje se ne bi koristilo za vođenje rata na tuđoj zemlji, već za zaštitu nečijeg doma i prava da se živ probudi u tom domu - rekla je ona.

Ako nemaju gasa, neka potpale „Vog"?

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, 24. februara, Zelenski je sebe predstavljao kao heroja, obučen u maslinastozelenu majicu i maskirni prsluk, u želji da pošalje poruku svetu da aktivno učestvuje u borbama, što je daleko od istine.

Umesto toga, on je iz dana u dan preklinjao za pomoć, što vojnu što finansijsku, obraćajući se parlamentima evropskih zemalja, bez obzira na to što je Evropska unija odvojila značajna sredstva kako bi finansirala produžavanje rata na istoku Evrope, na šta su je podsticale Sjedinjene Američke Države koje su dale primer svojom „nesebičnom" pomoći, naročito u oružju, koja će Ukrajinu zadužiti do te mere da će narednih nekoliko generacija morati da vraća zapadnim „dobrotvorima".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Provodeći vreme u udobnosti svoje kancelarije, Zelenski je zavaravao narod da će oružje koje stiže sa Zapada pomoći da se ruska vojska pobedi i protera sa zapada Ukrajine, iako je ona svakodnevno napredovala osvajajući deo po deo oblasti koje su osam godina terorisali nacionalisti ubijajući većinski rusko stanovništvo koje je živelo u njima.

U nameri da pošalje poruku i osudi sukob u Ukrajini, Evropska unija je uvela oštre sankcije Rusiji, ali je prekasno shvatila da one više štete nanose njoj nego Moskvi i Vašingtonu, koji je insistirao na tim merama.

Sada se Brisel plaši zime i nedostatka ruskog gasa, dok Sjedinjene Američke države ubacuju na tržište svoj prirodni tečni gas koji je za 30-40 odsto skuplji od onog iz Rusije. U takvoj situaciji logično je bilo da će cene gasa i energenata skočiti, a sa njima i cene osnovnih životnih namirnica i svega ostalog, što je svet počelo da vodi ka sve većoj stopi inflacije, a narod u siromaštvo.

 

 

Prva zemlja koja je pala pod pritiskom povećanih troškova života bila je Šri Lanka, u kojoj su građani uspeli da obore predsednika, a signali da bi slično moglo da se desi u nekim Evropskim zemljama vidljivi su već danas. U Holadniji demonstriraju poljoprivrednici, zbog čega je nestašica hrane vidljivija nego u drugim državama EU, u Italiji je pala vlada, Emanuel Mekron je ostao bez većine u francuskom parlamentu, nemački kancelar Olaf Šolc našao se u centru skandala koji mu je narušio rejting, a sve ove države rizikuju ozbiljan bes naroda ukoliko ne nađu način da ga zagreju ove zime.

Za to vreme Zelenski, po savetu „partnera" iz Vašingtona, odbija da pristane na pregovore sa Rusijom kako bi se postigao mirovni sporazum koji bi koliko-toliko stabilizovao situaciju u celom svetu, dok nalazi vremena da se sa suprugom fotografiše za „Vog" i podeli svoju ljubavnu priču koja sve siromašniji i očajniji narod neće ni nahraniti ni zagrejati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike