Medvedev poslao kratku i jasnu poruku: "Uskoro dolazi zima"

26.07.2022

15:59

0

Evropska unija optužuje Rusiju da pribegava ekonomskoj uceni, dok moskovske vlasti tvrde da je smanjena isporuka gasa Evropi posledica tehničkih problema i zapadnih sankcija

Medvedev poslao kratku i jasnu poruku: "Uskoro dolazi zima"
AP22027348722075 - Copyright Yulia Zyryaniva, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je danas, komentarišući gasnu krizu zbog rata u Ukrajini, da "uskoro dolazi" zima u Evropu, a da su "alternativna snabdevanja gasom, naftom i ugljem skupa ili jednostavno nerealna".


- Uskoro stiže hladnoća - naveo je na Telegramu Medvedev, preneo je Rojters.

"Niko nije otkazao zimu, a alternativna snabdevanja gasom, naftom i ugljem su skupa ili jednostavno nerealna", rekao je bivši predsednik Rusije.

Kremlj je saopštio danas da turbina za gasovod Severni tok 1, najveći cevovod ka Evropi, još nije dopremljena sa remonta u Kanadi, a od sutra se očekuje da bude prepolovljen protok gasa kroz taj gasovod zbog obustave rada još jedne turbine.

Evropska unija optužuje Rusiju da pribegava ekonomskoj uceni, dok moskovske vlasti tvrde da je smanjena isporuka gasa Evropi posledica tehničkih problema i zapadnih sankcija zbog ruske vojne operacije u Ukrajini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike