Snašli se! Dovitljiv način pivnice u Minhenu da dođe do ulja

16.07.2022

20:51

0

Veoma je teško doći do ulja...

Snašli se! Dovitljiv način pivnice u Minhenu da dođe do ulja
pivo ulje1 - Copyright Profimedia/Pixabay

Pivnica Gisinger u Minhenu pronašla je novi način da prevaziđe nestašicu jestivog ulja u Evropi dopuštajući kupcima da pivo plaćaju suncokretovim uljem kako bi obezbedili zalihe za prženje šnicli.

S obzirom na to da su Ukrajina i Rusija najveći izvoznici suncokretovog ulja - oko 80 odsto izvoza potiče iz te dve države, mnoge evropske zemlje, uključujući Nemačku, kubure sa tom namirnicom od kako je u februaru počeo napad Rusije na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Menadžeri pivare Gisinger u Minhenu, smislili su odgovor nudeći ljubiteljima piva litar njihovog omiljenog pića za istu količinu suncokretovog ulja.

- Cela stvar je nastala zato što smo jednostavno ostali bez ulja u kuhinji i zato moramo da budemo inventivni, rekao je menadžer pivnice Erik Hofman.

Flaše ulja od repice i suncokreta često nestaju sa polica supermarketa u Nemačkoj od kako je počeo sukob na Ukrajinu, a mnoge prodavnice su ograničile broj boca po kupcu.

- Veoma je teško doći do ulja... ako vam treba 30 litara nedeljno, a umesto toga dobijete samo 15, u jednom trenutku više nećete moći da pržite šnicle, rekao je Hofman i dodao da su kupci do sada "trampili" 400 litara ulja za pivo.

Dok u nemačkim pivnicama litar piva košta oko sedam evra, flaša suncokretovog ulja od jednog litra se prodaje za oko 4,5 evra - što ponudu čini primamljivom za mnoge.

Moric Baler je kupio 80 litara suncokretovog ulja u Ukrajini kada je isporučivao humanitarnu pomoć toj zemlji, zamenivši ulje za osam gajbi piva za svoju rođendansku zabavu.

- Kampanja je kul, rekao je on i dodao da kupci dobijaju jeftino pivo, a istovremeno pomažu i pivnicu Gisinger.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike