Otkriveno zašto je policajac proveravao telefon dok se u školi odigravao stravičan masakr (VIDEO)

14.07.2022

16:12

0

Autor: N. Pavlović

Rubena Ruiza su nepravedno ocrnili na društvenim mrežama

Otkriveno zašto je policajac proveravao telefon dok se u školi odigravao stravičan masakr (VIDEO)
policajac - Copyright Youtube/KVUE

Kada su mediji objavili snimke nadzornih kamera škole u teksaškom Juvaldiju, gde je 24. maja tinejdžer Salvador Ramos (18) pobio 19 dece i dve učiteljice, moglo se videti nekoliko spornih momenata. 

Lokalna policija je više od mesec dana na udaru javnosti jer nije blagovremeno reagovala i zaustavila napadača, već je iz nekog razloga čekala 77 minuta, a objavljeni snimci su to i potvrdili.

Snimljen je i policajac koji usred pucnjave dezinfikuje ruke, ali i jedan koji je proveravao mobilni telefon dok se u učionici odigravao strašan zločin.

Obojicu su besni građani "rastrgli" na društvenim mrežama, ali se ubrzo pojavilo i jedno pojašnjenje.

Naime, policajac Ruben Ruiz je proveravao telefon jer mu je supruga Eva Mireles, inače jedna od dve stradale učiteljice, poslala poruku da je ranjena i da umire.

Tviter/@ksatnews
Eva Mireles

Eva je preminula dok je štitila decu od pomahnitalog napadača.

- Nisam želeo da se oglašavam dok izveštaj ne bude objavljen, ali nisam mogao da ćutim dok su ovog čoveka, koji je sve izgubio, osuđivali da je radio nešto zločesto ili da je ravnodušan. Bitan je kontekst - rekao je Džo Mudi, političar iz Teksasa.

U snimku se može videti da je Ramos upao u školu i zaputio se ka učionici u kojoj je ubio đake. Nedugo potom, za njim je krenula i grupa policajaca, među kojima je bio i Ruiz.

Tada je Ruiz izvukao telefon iz svog džepa, verovatno proveravajući da li mu je žena nešto poslala, a onda je Ramos zapucao ka njima, i policajci su se povukli.

Ruiz je pokušao da pomogne supruzi, ali su ga kolege zaustavile i oduzele mu oružje, navele su vlasti.

- Imamo mnogo toga da kažemo o tome kako je policija odgovorila na pucnjavu, ali ne možemo da kritikujemo ovog policajca - poručio je Mudi.

Ipak, ostaje tužna činjenica da je policiji bilo potrebno 77 minuta da uđu u učionicu kako bi likvidirali Ramosa, a još nije objašnjeno zašto je bilo toliko propusta.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike