Teksaška škola u kojoj se dogodio masakr biće srušena! (FOTO)

22.06.2022

09:01

0

On je dodao da policijska akcija nije uspešno izvedena nakon što je napadač ušao u osnovnu školu Rob i počeo da puca

Teksaška škola u kojoj se dogodio masakr biće srušena! (FOTO)
Tanjug/William Luther/The San Antonio Express-News via AP

Osnovna škola u Juvaldiju, u Teksasu, u kojoj je tinejdžer ubio 19 učenika i dvoje nastavnika biće srušena, izjavio je gradonačelnik, nekoliko sati pošto je jedan lokalni zvaničnik nazvao "ogromnim neuspehom" odgovor policije na napad u školi.

Gradonačelnik Don Meklaflin rekao je da "niko više ne može da zatraži od deteta ili nastavnika da se ikada vrati u tu školu", zbog čega je najavio njeno rušenje ne precizirajući za kada je ono predviđeno, preneo je Rojters.

Reakcija organa reda u slučaju pucnjave u školi u teksaškom gradiću Juvaldi bila je "ogromni neuspeh" u kojem je komandir stavio živote policajaca iznad života dece, rekao je direktor Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa Stiven Mek Krou.

- Postoje ubedljivi dokazi da je odgovor organa za sprovođenje zakona na napad u osnovnoj školi Rob bio veliki neuspeh i suprotan svemu što smo naučili - rekao je Mek Krou na saslušanju u Senatu Teksasa o masovnoj pucnjavi 24. maja, prenosi Rojters.

On je dodao da policijska akcija nije uspešno izvedena nakon što je napadač ušao u osnovnu školu Rob i počeo da puca.

- Tri minuta nakon što je napadač ušao u zapadnu zgradu, postojao je dovoljan broj naoružanih policajaca koji su nosili pancire, mogli su da izoluju i neutrališu subjekat - kazao je Mek Krou.

On je dodao da je sve što je sprečilo policajce da uđu u sobe 111 i 112 bio "komandir na lica mesta, koji je odlučio da živote policajaca stavi ispred života dece".

Šef policije u školi u Juvaldiju Pit Aredondo rekao je ranije ovog meseca da sebe nikada nije smatrao komandirom vođenja operacije tokom tog incidenta na mestu pucnjave i da nije naredio policiji da obuzdava upad u zgradu.

Rojters navodi da su članovi zajednice zajedno sa roditeljima žrtava pozvali Aredonda da podnese ostavku tokom burnog sastanka školskog odbora u ponedeljak uveče.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti