Bajden pomešao reči "čast" i "horor" dok je govorio o Holokaustu: Ni ovaj gaf nije prošao nezapaženo (VIDEO)

14.07.2022

13:38

0

Autor: N. Pavlović

Mašina za pravljenje gafova

Bajden pomešao reči "čast" i "horor" dok je govorio o Holokaustu: Ni ovaj gaf nije prošao nezapaženo (VIDEO)
bajden - Copyright Atef Safadi/Pool via AP

Novi dan, novi gaf američkog predsednika. Džo Bajden je prilikom posete Izraelu pomešao reči "čast" i "horor" govoreći o Holokaustu.

Iako se odmah ispravio, kritičari i korisnici društvenih mreža su jedva dočekali da ga ismevaju jer je ispalo kao da je Holokaust bio jedna časna stvar.

- Kasnije danas, još jednom ću se vratiti na sveto mesto Jad Vašem kako bih odao poštu za 6 miliona jevrejskih života koji su nestali u genocidu, i nastaviću, što je nešto što moramo da radimo svakog dana, nastaviću da svedočim, da prenosim istinu i čast Holokausta... horor Holokausta, u čast onih koje smo izgubili, tako da nikada ne zaboravimo tu lekciju - rekao je Bajden, između ostalog.

Inače, Bajden je doputovao u Izrael, prvo odredište svoje bliskoistočne turneje, nudeći izraelskim liderima uveravanje da je odlučan da zaustavi iranski nuklearni program, pa čak i upotrebi silu "kao poslednje sredstvo".

Tokom svog zaustavljanja u Jad Vašemu on je ponovo zapalio večni plamen sećanja, položio venac i susreo se sa dvoje preživelih Renom Kvint (86) i Žizel Sikovič (95).

Predsednik SAD je stajao tokom cele ceremonije i držao ruku na srcu, a nakon ceremonije se obratio jednoj ženi i rekao: "Moja majka bi rekla - Bog te voli draga. Bog vas voli".

Bajdenu su se pridružili premijer Izraela Jair Lapid i ministar odbrane Beni Ganc, obojica potomci preživelih Holokausta.

Podsetimo, Bajden je poznat kao "mašina za pravljenje gafova", a pre posete Bliskom istoku je takođe napravio jednu grešku.

Obraćajući se okupljenima i medijima povodom zakona o ograničenju kupovine oružja, Džo Bajden je odmah pogrešio datum jedne od najzloglasnijih školskih pucnjava u američkoj istoriji - za 100 godina.

Imao je problema i tokom čitanja sa telepromptera.

- Valja reći da je procenat žena koje su se prijavile za glasanje i glasale značajno veći od muškaraca, kraj citata, ponovite rečenicu. Žene nisu ostale bez izbornog ili političkog prava - rekao je, između ostalog Bajden, koji je pročitao i instrukcije.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike