Ludilo! Novi Bajdenov gaf - pričao o pucnjavi u SAD pa omašio čitav vek! (VIDEO)

13.07.2022

19:15

0

I korisnici društvenih medija su primetili

Ludilo! Novi Bajdenov gaf - pričao o pucnjavi u SAD pa omašio čitav vek! (VIDEO)
Tan2022-7-13_0642664_0 - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

Obraćajući se okupljenima i medijima povodom zakona o ograničenju kupovine oružja, Džo Bajden je odmah pogrešio datum jedne od najzloglasnijih školskih pucnjava u američkoj istoriji — za 100 godina.

- Srednja škola Mardžori Stounmen Daglas u Parklendu, Florida, 1918, 17 mrtvih, 17 povređenih - rekao je Bajden, gledajući pravo ispred sebe dok je očigledno čitao reči sa ekrana.

Pucnjava u Parklandu nije bila 1918. Bilo je to u februaru 2018, čitav vek kasnije.

Svako ko prati politiku čak i usputno zna da Bajden ima dugu, sramotnu evidenciju javnih gafova koji postavljaju ozbiljna pitanja o njegovom zdravlju.

Ali propust da se tačno govori o zločinu koji je užasnuo zemlju – i doveo do mitinga „Marš za naše živote“ u glavnom gradu nacije šest nedelja kasnije – odaje koliko je zapravo neiskren Bajdenov govor.

I korisnici društvenih medija su primetili:

Da je ovo prvi put da je Bajden ovako pogrešio, to bi bila jedna stvar.  Ali ovo je drugačije. To je samo najnovija u dugoj, dugoj liniji Bajdenovih grešaka koje su dovoljne da se čak i saosećajni gledaoci zapitaju da li je gore sve skupa.

- Činjenica da je to uradio u vezi sa događajem koji je ostavio 17 dece i odraslih mrtvim jednostavno to čini neoprostivim.

"Nije toliko bitno da li je ovde bilo grešaka na teleprompteru. Problem je predsednik", "Nije sposoban da vodi državu. Razumni Amerikanci to znaju. Njegova partija to zna. I, pod pretpostavkom da ima lucidne trenutke, velika je šansa da to zna i Bajden", "Zahvaljujući Božjoj milosti i mudrosti Osnivača, Amerikanci će imati priliku da isprave ovu situaciju, počevši od novembarskih izbora. Nakon toga, 2024. je na dohvat ruke", neki su od komentara na mrežama.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike