"Američki Stounhendž" raznet u eksploziji: Ovaj spomenik je bio u centru mnogih teorija zavere (VIDEO)

07.07.2022

18:55

0

Autor: N. Pavlović

Džordžija je napravila svoj "drevni spomenik"

"Američki Stounhendž" raznet u eksploziji: Ovaj spomenik je bio u centru mnogih teorija zavere (VIDEO)
stounhendž - Copyright Printscreen Youtube/KTLA 5

Granitni spomenik u Džordžiji, nazvan američki Stounhendž, potpuno je uništen iz bezbednosnih razloga nakon što je oštećen u eksploziji.

Nadzorne kamere su snimile jedan automobil kako odlazi sa te lokacije, a policija istražuje ceo slučaj. FBI je naveo da su nepoznati počinioci u sredu ujutru postavili eksploziv.

Iako je izgrađen 1980, dobio je nadimak po drevnom spomeniku Stounhendžu koji se nalazi u Velikoj Britaniji.

Struktura je bila visoka skoro 6 metara, a nalazila se blizu Elbertona, istočno od Atlante. Naručio ju je pojedinac, ili grupa ljudi, pod pseudonimom "RC Christian", a 22. marta 1980. kameni blokovi, teški 119 tona, predstavljeni su skupini od oko 100 osoba.

Jedan od njih, lokalni pastor, odmah je istakao da je kamenje izgrađeno za kult i obožavanje đavola zato što liče na Stounhendž.

Na svakoj strani blokova je bila uklesana rečenica na četiri drevna jezika, vavilonskom, klasičnom grčkom, sanskritu i egipatskim hijeroglifima, a poruka je glasila: "Neka oni budu vodiči u vremenu razuma".

Na osam jezika, engleskom, ruskom, mandarinskom, arapskom, hebrejskom, svahiliji, španskom i hindiju, napisanu su uputstva za ponovnu izgradnju društva nakon sudnjeg dana.

Između ostalog, pisalo je da populaciju treba držati ispod 500 miliona, a da se treba mudro razmnožavati, uz poboljšanje fitnesa i različitosti; ujediniti čovečanstvo jednim jezikom; štititi ljude i nacije pravednim zakonima i sudovima; izbegavati beskorisne zvaničnike, a ceniti lepotu, istinu i ljubav.

Na lokalnom turističkom sajtu ExploreGeorgia.org  piše da spomenik služi kao astronomski kalendar, a da svakog dana u podne sunce prolazi kroz usku rupu u strukturi i osvetaljava tačan datum.

Naravno, bilo je i drugih teorija (zavere) koje su govorile da kameni blokovi predstavljaju vrata pakla.

Povezivali su ih i sa "novim svetskim poretkom", tačnije, da je globalna elita imala zaverenički plan da vlada svetom. Pandemija koronavirusa ponovo je probudila neke od tih teorija, a političarka Kendis Tejlor je obećala pred lokalne izbore da će srušiti Stounhendž iz Džordžije.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike