Bajden ratnom veteranu medalju stavio naopako? O ovom snimku bruji Amerika (VIDEO)

07.07.2022

15:55

0

Autor: 24sedam

Ipak, ubrzo se saznala prava istina

Bajden ratnom veteranu medalju stavio naopako? O ovom snimku bruji Amerika (VIDEO)
bajden - Copyright AP Photo/Evan Vucci

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome američki predsednik, Džo Bajden, Medalju časti dodeljuje jednom ratnom veteranu, međutim, mnogi su istakli da ju je postavio naopako.

- O Bože, jeste. Postavio je medalju naopako. On se raspada pred našim očima - navela je jedna Amerikanka, misleći na veliki broj gafova po kojima je Bajden inače poznat.

Medalju je primio, kako se navodi, Dvajt V. Birdvel, veteran rata u Vijetnamu.

Međutim, iako se tako čini na osnovu snimka lošeg kvaliteta, medalja nije postavljena naopačke - na leđa, već kako treba, na grudi primaoca nagrade.

AP Photo/Evan Vucci
 

Kako se ističe, Medalja časti je najviše vojno odlikovanje koje dodeljuje vlada Sjedinjenih Američkih Država. Nju dobija pripadnik oružanih snaga SAD koji se istakao, "vođen dužnošću, rizikujući svoj život, iznad i preko poziva dužnosti, učestvujući u akciji protiv neprijatelja Sjedinjenih Država". Zbog visokih kriterijuma ovo priznanje se često dodeljuje i posmrtno.

Bajden je poznat po brojnim gafovima i lapsusima. Nedavno je pomešao Švedsku i Švajcarsku, a posebno je nasmejao građane kada je Ameriku hteo da opiše jednom rečju - asufutimaehaehfutbv. 

Jednom prilikom je potpredsednicu Kamalu Haris nazvao prvom damom, a onda se potpuno pogubio kada je trebalo da objasni ko je dobio koronu.

- Došlo je do male promene u tome ko će vam se obratiti jer je muž prve dame dobio kovid - rekao je Bajden. Iako je mislio na muža Kamale Haris, Daga Emhofa, ispalo je kao da je on sam zaražen virusom.

U obraćanju naciji, početkom marta Ukrajince je nazvao Irancima, a potom je u jednom intervjuu, komentarišući aktuelnu krizu u Ukrajini, napravio grešku.

- Kako smo došli dovde, znate, da Putin samo odluči da će napasti Rusiju? Ovako nešto se nije dogodilo od Drugog svetskog rata - poručio je Bajden pomešavši Rusiju i Ukrajinu.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike