Ko je bio Epstajnov prijatelj koga su pronašli obešenog u ćeliji: Proslavio mnoge manekenke, a bio je deo pedofilskog lanca

20.02.2022

10:07

0

Autor: 24sedam

Još jedan slučaj obavijen velom tajne

Ko je bio Epstajnov prijatelj koga su pronašli obešenog u ćeliji: Proslavio mnoge manekenke, a bio je deo pedofilskog lanca
brunel-epstajn-maksvel - Copyright Profimedia

Žan-Luk Brunel (75), nekadašnji šef francuske modne agencije optužen za silovanje i podvođenje maloletnica pedofilu Džefriju Epstajnu, pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji.

Baš kao i u slučaju Epstajna, i Brunel je pronađen obešen u zatvoru. On je u La Santeu u Parizu čekao suđenje, a kako se navodi, nije bio pod nadzorom zbog opasnosti da bi mogao sebi da naudi.

Samoubistvo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što se britanski princ Endru nagodio sa Virdžinijom Džufri koja ga je optužila da ju je seksualno zlostavljao kada je bila maloletna. Podsetimo, Džufri tvrdi da ja bila žrtva pedofilskog lanca koji su vodili finansijer Džefri Epstajn i njegova saradnica Gilejn Maksvel, a upravo su je njih dvoje upoznali sa princem.

Epstajn je u avgustu 2019. godine preminuo u dobro obezbeđenom zatvoru u Njujorku, a iako je zvanična istraga pokazala da se radi o samoubistvu, mnogi su sumnjali u to, pogotovo jer su kamere te noći bile isključene.

Profimedia
 

Maksvelova je prošle godine proglašena krivom za zlostavljanje i podvođenje maloletnica.

Američka porota je proglasila Maksvelovu krivom po pet od šest tačaka povezanih s njenom ulogom u seksualnom zlostavljanju maloletnih devojaka između 1994. i 2004. godine, od strane Džefrija Epstajna.

Lovac na manekenke

Kada je o Brunelu reč, on je bio i pod istragom da je regrutovao maloletnice Epstajnu preko svoje agencije.

 

 

Uhapšen je u decembru 2020. godine na aerodromu Šarl de Gol dok je pokušavao da se ukrca u avion za Senegal, rekavši da ide na odmor.

Nakon toga je pokrenuta istraga zbog sumnji u silovanje maloletnica i seksualnog zlostavljanja.

Nekoliko top modela je istupilo u javnost i optužilo ga za seksualni napad i silovanje, a francuska policija je navodno saslušala stotine potencijalnih svedoka. Brunel je negirao optužbe, a iz javnog života je nestao nakon Epstajnove smrti.

 

 

Tokom devedesetih, Brunel je bio skaut za talente i direktor prestižne modne agencije "Karin Models". Kada je BBC 1999. objavio izveštaj o zlostavljanju u modnoj industriji, zabranjen mu je rad u agenciji, posle čega se preselio u SAD i pokrenuo "MC2 Model Management" uz Epstajnovu finansijsku podršku. Brunel je zaslužan za otkrića mnogih modela poput Kristi Tarlington i Mile Jovović.

Gilejn Maksvel, ćerku britanskog medijskog mogula, upoznao je osamdesetih, a preko nje se prvi put sastao i sa Epstajnom.

Džufrijeva je u jednoj od svojih optužbi navela da je Brunel obezbeđivao devojke Epstajnu. Navodno, jednom prilikom je čula da se finansijer-pedofil hvalio da je "spavao sa više od 1.000 Brunelovih devojaka".

Francuski tužioci su saopštili da će Brunelova smrt staviti tačku na ceo postupak, ukoliko istraga ne obuhvati druge osumnjičene.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike