Princ Endru moli da mu se vrate kraljevske i vojne titule: Redovno o tome priča s kraljicom, ali pomaka nema

13.06.2022

11:44

0

Majku posećuje nekoliko puta nedeljno, ali kraljevski donosioci odluka odbijaju da mu izađu u susret

Princ Endru moli da mu se vrate kraljevske i vojne titule: Redovno o tome priča s kraljicom, ali pomaka nema
Kraljica Elizabeta i princ Endru - Copyright Profimedia

Britanski princ Endru molio je svoju majku, kraljicu Elizabetu II, da mu dozvoli da se vrati u kraljevski život i nastoji da povrati neke od titula i dužnosti koje su mu oduzete nakon otkrića o njegovoj navodnoj umešanosti u seksualni maloletnički lanac Džefrija Epstajna, piše Sundej telegraf.

Vojvoda od Jorka ne samo da je tražio da ponovo bude pukovnik Grenadirske garde, čin koji je nasledio od svog pokojnog oca princa Filipa, a koji trenutno ima kraljica, već i da njegove ćerke, princeze Beatris i Evgenija, budu unapređene u radnike kraljevske porodice.

Kao četvrta odrasla osoba u redu za tron, princ Endrju je ostao državni savetnik iako su mu ostale titule i počasti ukinute, a izvor je tvrdio da stoga veruje da bi i dalje trebalo da bude uključen na kraljevske i državne događaje.

Dok je vojvodin odnos sa majkom navodno srdačan – on je posećuje nekoliko puta nedeljno, prema Telegrafu – kraljevski donosioci odluka navodno nisu zainteresovani da mu vrate počasne vojne titule i pokroviteljstva, zabrinuti zbog javnog raspoloženja zbog njegove umešanosti u skandal.

Princ Endru tvrdi da je nevin i da nisu tačne tvrdnje Virdžinije Roberts Džufri da je više puta prisiljena da ima seks sa njim dok je bila maloletna, ali je navodno platio 12 miliona funti (14,8 miliona dolara) u februaru da zaustavi građansku tužbu koju je ona podnela protiv njega i bio je primoran da ostane bih svih kraljevskih i vojnih titula.

Rečeno je da je pritisak kraljevske porodice da okonča ružnu i javnu pravnu svađu odigrao važnu ulogu u njegovoj odluci da se nagodi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike