Kina pozvala NATO da ne širi lažne izveštaje o njoj i upozorila ga da se kloni Azije: Već su zabrljali u Evropi

23.06.2022

12:02

0

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova rekao da je NATO "proizvod hladnog rata i najveća svetska vojna alijansa predvođena SAD" prvobitno bio Severnoatlantski savez, a da je sada "došao do azijsko-pacifičkog regiona da pokaže svoju snagu"

Kina pozvala NATO da ne širi lažne izveštaje o njoj i upozorila ga da se kloni Azije: Već su zabrljali u Evropi
Jens Stoltenberg - Copyright Hannibal Hanschke/Pool via AP

Kina je pozvala NATO da prestane da širi lažne izveštaje o njoj i da se uzdrži od pokušaja da pokrene novi hladni rat, izjavio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

- Pozivamo NATO da prestane da povlači ideološke linije, širi lažne izveštaje ili daje provokativne izjave o Kini i da prekine pokušaje pokretanja novog hladnog rata - poručio je Vang na konferenciji za novinare, prenosi agencija TASS.

NATO, za koji je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova rekao da je "proizvod hladnog rata i najveća svetska vojna alijansa predvođena SAD", prvobitno je bio Severnoatlantski savez, a sada je "došao do azijsko-pacifičkog regiona da pokaže svoju snagu".

- Ovi potezi su veoma opasni i svakako bi izazvali oprez i odlučno protivljenje azijsko-pacifičkih zemalja i celog sveta - dodao je kineski diplomata.

Vang je takođe ocenio da je "NATO već zabrljao u Evropi", pa bi trebalo da se uzdrži od "pokušaja da se upropasti i Aziju i ostatak sveta".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike