Lideri Evropske unije uplašeni, po svaku cenu žele mir u Rusiji: Bajden ih ubeđivao da je rat za njih bolje rešenje

07.06.2022

17:18

0

"Bajdenov najhitniji zadatak bio je da smiri uspaničene evropske saveznike koji su govorili o miru po svaku cenu, plašeći se cene dugotrajnog sukoba", otkriva američki portal

Lideri Evropske unije uplašeni, po svaku cenu žele mir u Rusiji: Bajden ih ubeđivao da je rat za njih bolje rešenje
bajden1 - Copyright AP Photo/Petr David Josek

Sjedinjene Države moraju da odustanu od podržavanja Ukrajine jer time samo povećavaju tenzije između Ruske Federacije i Zapada, što preti katastrofom infrastrukturi NATO.

Ovo je u listu "The American Thinker" napisao njegov kolumnista Robert Hanter.

- Malo je verovatno da će snabdevanje Ukrajine oružjem spasti Kijev… A svaki pokušaj NATO-a da direktno interveniše u sukobu dovešće do katastrofalne štete po Alijansu - piše Hanter.

Prema mišljenju autora članka, odnos snaga u istočnoj Evropi ide u prilog Moskvi.

Hanter čak naglašava da Rusija ima prirodno pravo da odgovori na odlučne akcije zapadnih zemalja. A rezultat može biti upadanje Sjedinjenih Država u zamku iz koje je jedini izlaz nuklearni rat sa potpunim uništenjem.

Dan ranije, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da Vašington i njegovi saveznici nisu zainteresovani da razvlače situaciju oko Ukrajine da bi "bolelo" Rusiju.

Rekao je da američke vlasti imaju veliko poštovanje prema građanima Ruske Federacije i da ih ne smatraju svojim neprijateljima.

Pozicija lista "The Amerikan Thinker" može se smatrati očekivanom, ali se to ne može reći za iznenadni "pacifizam" "Njujork tajmsa".

A vodeći list američkih ultraliberala i duboke države upravo je objavio da SAD – s obzirom na trenutnu situaciju – treba da prestanu da Ukrajini pružaju finansijsku pomoć i da je snabdevaju oružjem.

"Njujork tajms" otvoreno predlaže preispitivanje strategije i izbor razumnijeg puta:

- Naš plan ne može biti da Kijevu beskonačno ispisujemo čekove i da istovremeno skromno obilazimo Ukrajince i puštamo ih da sami diktiraju za šta će se koristiti naše oružje.

Neočekivano se postavio i "Vašington post".

Objavio je da je Džo Bajden prethodnih dana morao da suzbija paniku među evropskim saveznicima SAD koji po svaku cenu nastoje da okončaju krizu u Ukrajini.

A paniku su izazvali uspesi ruskih trupa na bojnom polju.

- Bajdenov najhitniji zadatak bio je da smiri uspaničene evropske saveznike koji su govorili o miru po svaku cenu, plašeći se cene dugotrajnog sukoba - otkrio je "Vašington post".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike