Putin pozvao Zapad da prizna rezultate referenduma iz 2014! "Na Krimu se izjasnio narod, na Kosovu parlament" (VIDEO)

22.02.2022

20:15

0

"Niko nije mogao ni puškom ni bajonetima da tera ljude na birališta. Oni su došli dobrovoljno i doneli svoju odluku da se ponovo ujedine sa Rusijom"

Putin pozvao Zapad da prizna rezultate referenduma iz 2014! "Na Krimu se izjasnio narod, na Kosovu parlament" (VIDEO)
Tan2022-2-18_124917229_2 - Copyright Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin

Situacija u Ukrajini će se smatrati rešenom nakon priznavanja rezultata referenduma o Krimu, posle kojeg je taj region pripojen Rusiji, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin, uporedivši situaciju sa Kosovom i Metohijom.

- Prva stvar koju svi treba da urade jeste da priznaju volju naroda koji živi u Sevastopolju i na Krimu. O tome sam mnogo puta govorio i ponovo ću naglasiti: Po čemu je ovo gore od onoga što se desilo na Kosovu? Ni po čemu, samo je tamo odluku doneo parlament, a ovde na nacionalnom referendumu, objasnio je Putin, a preneo Sputnjik.

On je zapitao "šta bi trebalo da se desi sa obe strane ili sa strane Kijeva da se, po našem mišljenju, situacija u dugoročnoj istorijskoj perspektivi smatra rešenom, kako bismo živeli u miru".

- Otkriću vam ovu strašnu tajnu - uostalom, tu nema ničeg tajnog. Prvo što svi treba da urade je da priznaju volju ljudi koji žive u Sevastopolju i na Krimu, naglasio je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, Rusija je razgovarala "o ovim pitanjima tokom višesatnih pregovora i sastanaka sa njenim evropskim partnerima".

- Da, i sa Amerikancima smo takođe više puta razgovarali o tome. Demokratije moraju da priznaju odluku stanovnika Krima i Sevastopolja da se ponovo ujedine sa Rusijom, dodao je on.

On je rekao da se odluka naroda sa Krima mora poštovati.

- Niko nije mogao ni puškom ni bajonetima da tera ljude na birališta. Oni su došli dobrovoljno i doneli svoju odluku da se ponovo ujedine sa Rusijom. I ta odluka se mora poštovati. To je najviši oblik demokratije - referendum, istakao je Putin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike