Džonson preživeo glasanje, ali će morati da se bori za ostanak na vlasti: Izneće planove za nove vladine mere

07.06.2022

09:48

0

Nezadovoljstvo unutar njegove Konzervativne stranke je veće od očekivanog

Džonson preživeo glasanje, ali će morati da se bori za ostanak na vlasti: Izneće planove za nove vladine mere
AP Photo/Matt Dunham

Britanski premijer Boris Džonson sastaće se danas sa svojim ministrima i izneti planove za nove vladine mere u narednim nedeljama, nakon što je mu je na glasanju o poverenju parlament dao podršku.

Za Džonsonov ostanak na čelu vlade glasalo je 211 poslanika, a protiv je bilo 148, ali nezadovoljstvo unutar njegove Konzervativne stranke je veće od očekivanog, što ga ostavlja politički ranjenim i primorava ga da se bori da povrati poverenje kolega i nacije.

Džonsonov kabinet je izdao saopštenje u kojem se kaže da će premijer iskoristiti tematski sastanak sa ministrima da izloži svoje planove za naredne nedelje, uključujući nove mere koje će pomoći smanjenju troškova brige o deci i omogućiti većem broju ljudi da kupe sopstvene nekretnine.

- Ovo je vlada koja ispunjava ono do čega je ljudima ove zemlje najviše stalo. Mi smo na strani vrednih Britanaca i nastavićemo sa poslom - poručio je Džonson u saopštenju.

On je rekao da je dobio "ubedljivu i odlučnu" podršku sinoć u parlamentu i da potvrđeno poverenje poslanika znači da "vlada može da nastavi dalje i da se fokusira na stanja koja su važna za narod".

Džonson je naveo i da vlada i njegova stranka sada mogu da rade svoj posao i da ostave iza sebe sve stvari na koje su mediji stavljali fokus veoma dug period.

 

BONUS VIDEO

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti