Jako nevreme opustošilo Francusku: Žena poginula u bujici, grad veličine loptice za golf se obrušio na čuvene vingrade (VIDEO)

05.06.2022

13:23

0

"U vinogradima više ništa nije ostalo", rekla je jedna žena

Jako nevreme opustošilo Francusku: Žena poginula u bujici, grad veličine loptice za golf se obrušio na čuvene vingrade (VIDEO)
francuska - Copyright Profimedia/Adrien Fillon / Hans Lucas

Oluje sa kišom i gradom koje su se obrušile na veći deo Francuske odnele su jedan ljudski život, oštetile vinograde i naterale hiljade izletnika da potraže sklonište.

Jedna žena je izgubila život jer se našla zarobljena ispod automobila na udaru bujice u gradu Ruanu na severu zemlje.

U departmanu Land u regionu Nova Akvitanija na jugozapadu Francuske i susednom departmanu Gers u regionu Oksitanija, grad veći od loptica za golf, obrušio se na vinograde, posebno u oblasti Armanjak poznatoj po proizvodnji vrhunskog brendija, potvrdili su lokalni uzgajivači i zvaničnici navodeći da su devastirane desetine hiljada hektara pod vinovom lozom.

- U vinogradima više ništa nije ostalo. Krov naše poljoprivredne zgrade izgleda kao džinovski švajcarski sir, a na kući su polomljeni prozori - rekla je za AFP vlasnica jednog velikog poljoprivrednog imanja pod vinovom lozom.

U Parizu su zbog nevremena otkazani subotnji nastupi na muzičkom festivalu i skoro 40.000 posetilaca koncerta je zamoljeno da napusti koncertni prostor u Vansenskoj šumi na obodu prestonice.

Istovremeno, na ostrvu Korzika su izmerene rekordno visoke temperature za jun.

Na severu Korzike je izmerena temperatura vazduha od 37,4 stepena Celzijusa, saopšteno je iz Frans-Metea, što je rekordna temperatura za jun, prenosi Radio Frans Internasional.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike