Besna rulja zapalila čoveka koji se posvađao sa sveštenikom (UZNEMIRUJUĆE)

05.06.2022

12:22

0

Pojedine nigerijske provincije poštuju islamski šerijat

Besna rulja zapalila čoveka koji se posvađao sa sveštenikom (UZNEMIRUJUĆE)
nigerija - Copyright Twitter/Punch Newspapers

Zbog svađe sa muslimanskim sveštenikom rulja je u glavnom gradu Nigerije Abudži zapalila jednog čoveka, saopštila je lokalna policija.

Džozefina Adeh, portparolka policije Abudže, saopštila je da se Ahmad Usman posvađao sa jednim neidentifikovanim sveštenikom i da je svađa prerasla u nasilje.

- Žučna svađa prerasla je u nasilje koje je dovelo do ubistva i paljenja Ahmada Usmana od strane razjarene rulje koju je mobilisalo oko dve stotine sveštenika - rekla je portparolka policije.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je policija prevezla čoveka sa opekotinama u bolnicu, ali je odmah po dolasku konstatovana njegova smrt.

Prošlog meseca, jednu studentkinju su na smrt pretukle i zapalile njene kolege, tvrdeći da je objavljivala "bogohulne" izjave na studentskoj Vocap grupi, a dva studenta su izvedena pred sud povodom tog slučaja.

Nigerija je sekularna država, ali neke provincije, na pretežno muslimanskom severu te zemlje, poštuju islamski šerijat i imaju sudove koji kažnjavaju za nepoštovanje šerijatskih zakona.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike