"Mambe" u Rumuniji: Francuska rasporedila protivvazdušne raketne sisteme u komšiluku

19.05.2022

20:38

0

Napominje se da je protivvazdušni sistem srednjeg dometa Mamba sofisticirani sistem naoružanja koji može da pruži zaštitu snagama koje deluju u toj oblasti

"Mambe" u Rumuniji:  Francuska rasporedila protivvazdušne raketne sisteme u komšiluku
s 500 - Copyright Printscreen

Francuska je rasporedila protivvazdušne raketne sisteme Mamba u Rumuniji u okviru misije jačanja odvraćanja i odbrambenih kapaciteta NATO-a na istočnom krilu, navelo je ministarstvo odbrane zemlje u kominikeu.

Od 16. maja 2022. godine, francuske oružane snage su u Rumuniji rasporedile protivvazdušni raketni sistem Mamba najnovije generacije, kao i centar za kontrolu odbrane u 3. dimenziji (komandno mesto za koordinaciju i protivvazdušnu odbranu – prim. aut.) razmeštanje ovog sistema naoružanja deo je izgradnje kapaciteta za odvraćanje i odbranu NATO-a na istočnom krilu Evrope.

Napominje se da je protivvazdušni sistem srednjeg dometa Mamba sofisticirani sistem naoružanja koji može da pruži zaštitu snagama koje deluju u toj oblasti.

Da bi se poboljšala efikasnost sistema i zadovoljile potrebe NATO-ove integrisane vazdušne i protivraketne odbrane, on je povezan i integrisan sa rumunskim i NATO odbrambenim sistemima preko taktičke veze za prenos podataka, dodalo je ministarstvo odbrane.

Francuske trupe su 26. februara raspoređene u Rumuniju u okviru misije NATO-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike