Ubice ove dece nikad nisu pronađene: Stravične priče završile su i na filmu, a oni ne počivaju u miru

21.05.2022

19:16

0

Pravda nikada nije zadovoljena, a ovo su samo neki od primera

Ubice ove dece nikad nisu pronađene: Stravične priče završile su i na filmu, a oni ne počivaju u miru
hand-g222d4b161_1280 - Copyright Pixabay

Nesrećni slučajevi dešavaju se širom sveta, a kada su žrtve deca, obično postanu visokoprofilni - u prevodu, javnost je mnogo više uključena i pojavljuju se razni tragovi. 

Međutim, uz sve priče i načine da se slučajevi reše, neka od ove dece nisu nikada dobili pravdu

Višal je ubijen na dan venčanja Dajane Spenser i princa Čarlsa

Višal Mehrotra je bio osmogodišnji dečak koji je nestao u predgrađu Londona 29. jula 1981. godine, na dan venčanja Dajane Spenser i princa Čarlsa.

Dečak je sa ocem, sestrom i dadiljom pratio venčanje veka, kako su ga nazivali, i to iz kancelarije u kojoj je njegov otac radio. Nakon toga, otac se vratio kući, a deca su ostala sa dadiljom, kojoj su se požalili da ih boli grlo.

Kada su krenuli da kupe sirup, Višal je odlučio da ode kući. Dadilja ga je ispratila do jednog dela puta, te nastavila dalje sa devojčicom. Po povratku u njihov dom, primetili su da Višal nije tu, ali su pomislili da je otišao da se igra. Tek nekoliko sati kasnije, kada otac i dadilja, te komšiluk nisu mogli da nađu Višala, obavestili su policiju.

Policija je mislila da je Višal možda želeo da se vrati u Indiju, gde se nalazila njegova majka. Međutim, to je brzo odbačeno kao malo verovatno. Kasnije je policija počela da razmatra mogućnost da je dečaka otela neka rasistička banda. Od trenutka nestanka do dana kada su pronađeni njegovi ostaci, policija je intervjuisala više od 14.000 ljudi.

Dana 25. februara 1982. godine, nepunih sedam meseci pošto je Višal nestao, dvojica muškaraca su našla delove kostiju na jednoj farmi. Pokrenuta je istraga, pronađeno je još kostiju, ali nigde nije bilo odeće. Testiranjem je utvrđeno da je telo zakopano istog dana kada je prijavljen Višalov nestanak.

Tokom istrage se pojavilo mnogo osumnjičenih, a među njima i Sidni Kuk, poznati serijski ubica. Policija  je istraživala da li su on i njegova pedofilska banda možda oteli i ubili Višala, s obzirom na isti "modus operandi", odnosno način na koji su ranije izvršavali zločine, a koji se poklapao sa onim što se desilo Višalu. Istraga još traje i nije ništa ustanovljeno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip (@podvarak26)

Višalov otac je tvrdio da je nekoliko meseci pošto mu je sin nestao dobio poziv od nepoznatog mladića koji mu je ispričao da dečakova otmica ima veze sa grupom pedofila koji su povezivani sa "Elm Guest House" - hotelom u kom je otkriveno da su mnogi muškarci silovali decu. 

Međutim, policija je smatrala da ovaj poziv nije validan, iako je Višal nestao na mestu koje je udaljeno manje od milje od pomenutog hotela.

Do danas, nije podignuta optužnica ni protiv jedne osobe za Višalovo ubistvo.

Rejčel Ranjan iliti "mala mis Sanset"

Trogodišnja Rejčel, "mala mis Sanset" i učesnica izbora za mis za decu, ubijena je 26. avgusta 1982. godine, a njen slučaj smatra se jednim od najvećih misterija u istoriji Amerike. 

Štaviše, do trenutka dok nije ustanovljen "Amber alert" 2003. godine, u Juti je postojao sistem koji se zvao "Rejčel alert".

Rejčel je živela sa roditeljima Džefom i Ilejn, te braćom Džastinom i Nejtanom. Na dan nestanka i ubistva, ona je sa njima otišla na igralište, koje je bilo udaljeno samo nekoliko metara od njihove kuće.

Iako njihova majka nikada nije želela da ih pusti da se igraju sami, ovog puta je to učinila jer je mogla da ih vidi sa prozora u kuhinji, dok je spremala ručak, a nekoliko puta je čak sa njima i razgovarala.

Kada je došlo vreme da se vrate kući, pojavili su se samo Džastin i Nejtan. Oni su objasnili majci da je Rejčel odveo mladi Afroamerikanac. Kako je Džastin ispričao, on je nudio svima da ih odvede u prodavnicu i kupi im slatkiše. U jednom trenuku je Rejčel rekla kako bi želela sladoled sa ukusom žvake, a muškarac joj je kazao da ima baš takav u svom automobilu.

Kako su se približavali vozilu, Džastin je rekao sestri da ne ide dalje, kada je ona počela da se udaljava. U tom trenutku je muškarac podigao Rejčel, stavio je preko ramena i krenuo da je nosi u auto. Devojčica je vrištala, a njena braća od straha nisu mogla da se mrdnu. 

Njena majka je odmah otišla u prodavnicu koju je otmičar pomenuo, pitala za ćerku, ali niko ništa nije video. Otprilike 20 minuta pošto je saznala da joj je ćerka nestala, prijavila je slučaj policiji.

Istraga je trajala, policija je dobila odličan opis otmičara od Rejčelinog brata i još jednog dečaka na igralištu, ali iz dana u dan se ništa nije dešavalo.

Njeni roditelji su počeli da gostuju na televiziji i održavaju konferencije za medije. Plašili su se čak da Rejčel nije prodata nakon otmice, te apelovali na ljude koji možda usvoje trogodišnju devojčicu da povodu računa da to nije zapravo njihova ćerka. Oni su čak ponudili i 20.000 dolara nagrade, kao i grad u kom je Rejčel živela, te je tako 40.000 dolara bilo u igri, samo da bi se devojčica vratila kući. Međutim, ništa od toga nije urodilo plodom.

Izjutra, 19. septembra, 80 kilometara od grada u kom je Rejčel živela, porodica koja se našla tu sa decom koja su se igrala ugledala je nešto u grmlju. U prvom trenutku su mislili da je u pitanju lutka, a onda su shvatili da je to devojčica bez odeće, čije ruke su bile vezane iza leđa.

Polomljeni zub i minuđše pomogli su da se telo identifikuje, a kako je dosta propalo, uzrok smrti Rejčel Ranjan nikad nije utvrđen.

Ubrzo potom ona je sahranjane u belom kovčegu, sa svojom fotografijom, ružom roze boje i omiljenom lutkom. Na njenom spomeniku piše "Bacila je naciju na kolena".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Dallin (@cldallin)

Dvadeset pet  godina kasnije, tačnije 2007. godine, policija je ponovo zvanično otvorila slučaj Rejčelinog ubistva. Sada postoji nagrada od 58.000 dolara za svakog ko donese valjan trag o tome šta se desilo i ko bi mogao biti ubica. 

Postojalo je nekoliko osumnjičenih za ubistvo "male mis Sanset", ali niko nije uhapšen.

Ubistvo Džeklin Dovalibi završilo i na filmu

Sedmogodišnja Džeklin je u septembru 1988. godine oteta iz svog doma tokom noći. Ujutru je njena majka Sintija prijavila njen nestanak, moguću otmicu, te istakla da se molila za njen povratak. 

Policija je navodno pronašla razbijen prozor, ali je postojala mogućnost da je to namerno urađeno, jer je njen otac Dejvid rekao kasnije da su zadnja vrata na kući bila otvorena. Potraga je započeta, ali četiri dana nije davala nikakve rezultate.

Telo devojčice pronađeno je 14. septembra 1988. godine na napuštenom području, koje je bilo udaljeno nešto manje od 10 kilometara od njene kuće. Iako nije moglo da se utvrdi kako je ubijena, policija je sumnjala da su njeni roditelji imali nešto sa tim. 

Dve godine kasnije oni su završili na sudu. Sintija je oslobođena, ali je Dejvid osuđen zbog izjave svedoka da je viđen na mestu gde je pronađeno telo male Džeklin.

Međutim, godinu dana kasnije, presuda je povučena jer nije postojalo više dokaza protiv ovo dvoje roditelja. Dejvid je izašao iz zatvora, a od tada niko nije uhapšen niti osuđen za ovo ubistvo.

Sintija i Dejvid su nakon toga učestvovali i u dokumentarcu u kom su pričali o svemu što se desilo, a 1996. godine snimljen je i film "Gone in the Night" koji je baziran na priči o nestanku Džeklin Dovalibi. Njene roditelje su igrali glumci Kevin Dilon i Šenon Doerti

Jedan poziv označio je kraj života Ejmi Mihaljević

Otmica i ubistvo desetogodišnje Ejmi privukli su pažnju čitave nacije, a do danas njen ubica nije pronađen. 

Ejmi je kidnapovana 27. oktobra 1989. godine. Način na koji je to urađeno je mnogima bio čudan. Naime, nju je otmičar pozvao na telefon i dogovorili su se da se nađu kako bi kupili njenoj majci poklon jer je dobila unapređenje. Otmičar ju je uverio da poznaje njenu majku.

Nekoliko meseci kasnije, 8. februara 1990. godine, njeno telo je pronađeno na poljani. Kako su pokazali dokazi, pretpostavlja se da je telo bačeno tu ubrzo nakon otmice.

Njen poslednji obrok bilo je nešto na bazi soje, poput kineske hrane. Ubica je uzeo suvenire - njene čizme, ranac i minđuše. Krv koja je pronađena unutar njenog donjeg veša inicirala je da je došlo do silovanja. 

Potraga za njenim ubicom traje do danas, a preko 20.000 ljudi je ispitivano u vezi sa slučajem. Kako se navodi, ovo je bila najveća potraga u državi Ohajo od 1951. godine, kada je nestala Beverli Pots.

U novembru 2006. godine, otkriveno je da je još nekoliko devojčica dobilo slične pozive onom koji je dobila Ejmi Mihaljević od njenog otmičara.

Na 31-godišnjicu Ejmine smrti, koja je bila prošle godine, desio se veliki pomak u slučaju. Nepoznata žena otkrila je da je njen tadašnji dečko možda imao veze sa onim što se devojčici desilo.

Ona je otkrila da je bio odsutan iz njihovog doma, da je bio blizu mesta gde je Ejmi nestala i, pretpostavlja se, oteta. Bio je zaposlen u istom gradu, a njegova nećaka je išla u isti razred sa ubijenom devojčicom. 

Njegov identitet još uvek nije otkriven.

Lorenco je ubijen u svom domu, dok je njegova majka bila u kući

Osmogodišnji Lorenco ubijen je 2010. godine u svom domu, dok su njegova majka i njene dve sestre bile u kući!

Ovaj slučaj je podigao veliku prašinu u Portoriku jer se stvari u istrazi uopšte nisu radile kako treba. Šou-program koji se bavio tračevima počeo je bliže da istražuje ovo ubistvo, kada je otkriveno da je mnogo toga urađeno pogrešno.

Prvo, mesto zločina nije bilo osigurano na pravi način. Istražitelji su ga videli, ali umesto da se sačeka da forenzičari dođu, ono je očišćeno pre toga. Lorencov deda sreo se sa tadašnjim guvernerom Luisom Fortunom i dao mu je "misterioznu kovertu". 

Na kraju su njegova majka Ana i trojica muškaraca osumnjičeni za ubistvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip (@podvarak26)

Međutim, pet godina kasnije, oni to više nisu bili. Naredne, 2016. godine podignuta je optužnica protiv muškarca po imenu Luis Gustavo Rivera Seljo. Zbog nedostatka dokaza, on je oslobođen. 

Prošlo je 12 godina od Lorencovog ubistva, a pravda nije zadovoljena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike