Medvedev raskrinkao akcije Zapada: SAD pomažu Ukrajini sa ciljem da nanesu težak poraz Rusiji, nema tu nikakve ljubavi

11.05.2022

10:59

0

Autor: 24sedam

„To je ogromna količina novca, mnogo je lovaca u američkom vojno-industrijskom kompleksu koji će ga deliti", istakao je nekadašnji predsednik Rusije

Medvedev raskrinkao akcije Zapada: SAD pomažu Ukrajini sa ciljem da nanesu težak poraz Rusiji, nema tu nikakve ljubavi
AP22027348722075 - Copyright Yulia Zyryaniva, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev smatra da se pomoć Sjedinjenih Američkih Država Ukrajini od 40 milijardi dolara može objasniti potrebom Vašingtona da nanese težak poraz Moskvi i da u tome nema nikakve ljubavi prema Kijevu.

- Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio je paket pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara. Bajden je tražio manje, ali su iz velikodušnosti dodali još nekoliko milijardi. To je ogromna količina novca, mnogo je lovaca u američkom vojno-industrijskom kompleksu koji će ga deliti. Da ne govorim o banalnim lopovima s obe strane okeana - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

 

 

Kako je istakao, očigledno je da se rekodna pomoć ne može objasniti ljubavlju Amerike prema Ukrajini, pa čak ni podrškom sopstvenoj ekonomiji.

- Njen cilj je produžavanje proksi rata protiv Rusije, želja da joj se nanese težak poraz, da se ograniči njen ekonomski razvoj i politički uticaj u svetu - napisao je Medvedev, podvukavši da će ciljevi specijalne vojne operacije u Ukrajini biti ostvareni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike