Zaharova analizirala situaciju: Ukrajina je instrument u rukama SAD, iz Kine je stigla najjača izjava do sada!

11.05.2022

08:42

0

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova ocenila je da se „kijevski režim obavezao Vašingtonu na svaku vrstu aktivnosti, uključujući i onu destruktivnu"

Zaharova analizirala situaciju: Ukrajina je instrument u rukama SAD, iz Kine je stigla najjača izjava do sada!
Marija Zaharova - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Ukrajina se obavezala Vašingtonu na svaku vrstu delovanja i instrument je u rukama Amerike, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Ukrajina je kao pogodan instrument koji se odavno koristi, koji ne zahteva apsolutno nikakvu odgovornost ili izveštaj, jer se kijevski režim obavezao Vašingtonu na svaku vrstu aktivnosti, uključujući i onu destruktivnu - rekla je ona za radio „Sputnjik".

Skrenula je pažnju i na nedavnu izjavu iz kineskog Ministarstva spoljnih poslova da Ukrajina služi Americi kao „topovsko meso“.

- Prvi put čujem takvu izjavu iz Pekinga, toliko preciznu i otvorenu, najjaču izjavu koju su dali - rekla je ruska diplomatkinja.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, nakon čega su usledile najoštrije do sada sankcije Zapada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike