Zaharova je "provalila" zbog čega je Anđelina Džoli u Ukrajini: Ona je genije zapadnog marketinga, ali je imala samo jedan cilj

01.05.2022

15:01

0

Autor: 24sedam

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je posetu američke glumice Anđeline Džoli Ukrajini

Zaharova je "provalila" zbog čega je Anđelina Džoli u Ukrajini: Ona je genije zapadnog marketinga, ali je imala samo jedan cilj
Anđelina Zaharova - Copyright AP/Alexander Zemlianichenko/Joel Ryan

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je posetu američke glumice Anđeline Džoli Ukrajini, istakavši da je to organizovano kako bi se odvukla pažnja od „Azovstalja“ u Marijupolju.

Prema rečima Zaharove, ukrajinske snage u „Azovstalju“ „drže kao taoce“ civile, ne dozvoljavajući im da izađu, iako je Ministarstvo odbrane Rusije stalno najavljivalo humanitarne koridore, garantujući život i pomoć onima koji su napustili područje, a procesu su se priključili UN i Crveni krst.

Ipak, kako je istakla, u ovim uslovima, ‘geniji zapadnog pi-ara’ zovu Anđelinu Džoli“.

- To je tako lako prodati laicima: ‘Svetski poznata glumica našla se pod raketnim napadom u Ukrajini’. Ona je ambasador dobre volje, iako su UN požurile da se ograde od toga da su uvučene u njenu ekskurziju po Lavovu. Ona je posećivala i sirijske izbeglice i gladne u Africi. Istina je da nikome od njih ot toga nije bilo lakše. Ali, to nikome i nije zanimljivo. Glavni cilj je ostvaren – pažnja svetskih medija je skrenuta sa ‘Azovstalja’ - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Printscreen/Telegram/Sputnjik Srbija
 


Ranije su američki mediji saopštili da se američka glumica Anđelina Džoli, koja je specijalni izaslanik Uprave Vrhovnog komesara Ujedinjenih nacija za izbeglice, nalazi u Lavovu u okviru „lične“ posete regionu.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, nakon čega su usledile najoštrije do sada sankcije Zapada.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike