Horor na Zapadnoj obali: Izraelci pucali u glavu novinarki "Al Džazire"?! (VIDEO)

11.05.2022

07:08

0

Autor: M.Š.

Još jedan palestinski novinar je takođe pogođen metkom u leđa

Horor na Zapadnoj obali: Izraelci pucali u glavu novinarki "Al Džazire"?! (VIDEO)
Snimak ekrana 2022-05-11 090616 - Copyright Slika ekrana/Jutjub/ Al Jazeera English

Reporterka Al Džazire ubijena je u pucnjavi izraelske vojske na okupiranoj Zapadnoj obali, izvestio je katarski kanal, dok je vojska sa druge strane saopštila da su je možda ubili Palestinci dok su se sukobljavali sa njenim trupama.

Jedan palestinski zvaničnik rekao je da su izraelske snage "ubile Širin Abu Akleh" dok je izveštavala o raciji u gradu Dženin, gde je poslednjih nedelja došlo do intenziviranja vojnih racija kako je nasilje poraslo, prenosi Rojters.

"Izraelske snage pucale su u glavu Širin Abu Akleh dok je bila na zadatku u Dženinu na okupiranoj Zapadnoj obali", saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Ona je pogođena metkom u sredu dok je izveštavala o izraelskim racijama u gradu Dženin i hitno je prebačena u bolnicu u kritičnom stanju, prema navodima ministarstva i novinara Al Jazeere - Abu Akleh je nosila prsluk za novinare kada je ubijena.

 

 

 

Okolnosti njene smrti nisu jasne, ali snimci incidenta pokazuju da je Abu Akleh upucan u glavu, rekla je Nida Ibrahim iz Al Džazire.

Još jedan palestinski novinar je takođe pogođen metkom u leđa, saopštilo je ministarstvo zdravlja. Ali Samoudi, koji radi za list Kuds sa sedištem u Jerusalimu, navodno je u stabilnom stanju. Šef biroa Al Džazire u Ramali, Valid al-Omari, rekao je da palestinski naoružani napadači nisu pucali, osporivši izraelsku izjavu u kojoj se pominje ta mogućnost. Izraelska vojska je saopštila da je bila napadnuta snažnom paljbom i eksplozivom dok je delovala u Dženinu i da su uzvratili.

Dodaje se da je istraga u toku.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike