U raciji izraleske vojske na Zapadnoj obali ubijen Palestinac: Objavljen i snimak akcije (VIDEO)

09.04.2022

10:13

0

U saopštenju se navodi da su se vojnici našli pod oružanom paljbom na koju su uzvratili

U raciji izraleske vojske na Zapadnoj obali ubijen Palestinac: Objavljen i snimak akcije (VIDEO)
Tan2022-4-8_162329400_4 - Copyright Tanjug/AP Photo/Adel Hana

Izraelske trupe izvršile su danas raciju na Zapadnoj obali tragajući za Palestincem koji je pre dva dana izveo smrtonosni oružani napad u Tel Avivu, što je izazvalo pucnjavu u kojoj je ubijen najmanje jedan palestinski ekstremista, tvrde zvanični palestinski izvori.

Vojska Izraela potvrdila je da njene trupe izvode, kako je formulisano u saopštenju, protivterorističku operaciju u gradu Dženin i u susednom izbegličkom kampu Dženin na Zapadnoj obali, prenosi AP.

 

 

To je oblast na severu teritorije Zapadne obale u kojoj je živeo i napadač, koji se traži jer je u četvrtak otvorio vatru u Tel Avivu.

U saopštenju izraelske vojske, kratko i bez detalja, navodi se da su se vojnici našli pod oružanom paljbom na koju su uzvratili i potvrđuje da među izraelskim vojnicima nije bilo žrtava.

 

 

Međutim, izraelski informativni sajt Inet preneo je da su vojnici opkolili napadačev dom kako bi uhapsili neke od njegovih rođaka, a palestinska novinska agencija Vafa je na Tviteru podelila video u kom se čuje pucnjava.

Istovremeno, palestinsko ministarstvo zdravla saopštilo je da je najmanje jedan Palestinac ubijen, a 10 ranjeno, dok je militantna grupa Islamski džihad identifikovala poginulog Palestinca kao jednog od svojih boraca.

 

 

Dženin se smatra uporištem palestinskih ekstremista i na tom području izraelske snage tokom svojih aktivnosti često se nađu pod oružanom paljbom Palestinaca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike