Kolona duga 50 kilometara! Zastoj usled prekida u trajektnom saobraćaju u luci Dover (FOTO)

08.04.2022

20:46

0

Osim toga, stranica državne carine koja radi na dokumentaciji neophodnoj nakon Bregzita nedostupna je zbog tehničkih problema

Kolona duga 50 kilometara! Zastoj usled prekida u trajektnom saobraćaju u luci Dover (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Više od 2.000 kamiona stoji u redu dugom skoro 50 kilometara za ulazak u britansku luku Dover, koja je glavna ruta za teretni saobraćaj ka kopnenom delu Evrope, usled prekida u trajektnom saobraćaju i carinskim operacijama.

Kompanija "PiO trajekti" koja je prethodno činila trećinu saobraćajnih kapaciteta u Doveru, suspendovala je rad prošlog meseca nakon pokušaja da zamene 800 radnika sa manje plaćenim osobljem što je dovelo do krivične i građanske istrage.

Druge trajektne kompanije saopštile su da nemaju dodatnih kapaciteta do naredne sedmice zbog preopterećenosti prevozom ljudi koji odlaze na odmor povodom Uskršnjih praznika.

Osim toga, stranica državne carine koja radi na dokumentaciji neophodnoj nakon Bregzita nedostupna je zbog tehničkih problema, zbog čega su potrebne dodatne provere isprava.

 

 

- Pored početka Uskršnjih praznika i manjih incidenata u saobraćajnoj mreži došlo je do reda od skoro 50 kilometara i oko 2.000 kamiona - navodi se u saopštenju britanskog Udruženja teretnih prevoznika.

 

 

Trgovina robom između Britanije i EU u oštrom je padu od januara prošle godine, kada su na snagu stupile carinske uredbe nakon Bregzita.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike