Britanija zabrinuta - kraljica po prvi put propušta ovu ceremoniju: Neće se pojaviti na tradicionalnoj uskršnjoj manifestaciji!

09.04.2022

09:22

0

Kraljicu Elizabetu, koja kasnije ovog meseca puni 96 godina, predstavljaće u četvrtak na službi njen sin i prestolonaslednik princ Čarls

Britanija zabrinuta - kraljica po prvi put propušta ovu ceremoniju: Neće se pojaviti na tradicionalnoj uskršnjoj manifestaciji!
profimedia-0226721691 - Copyright Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta koja ima probleme s kretanjem neće prisustvovati godišnjoj službi sledeće nedelje tokom koje monarh obično deli novčiće penzionerima, što je tradicija uoči Uskrsa.

Kraljicu Elizabetu, koja kasnije ovog meseca puni 96 godina, predstavljaće u četvrtak na službi u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor njen sin i prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga Kamila, preneo je Rojters.

Izvor iz palate je rekao da kraljica nije u stanju da prisustvuje službi, ali da ne želi da njeno odsustvo umanji važnost tog događaja. Britanska kraljica je bila prinuđena da prekine angažmane otkako je provela u bolnici jednu noć zbog bolesti u oktobru, nakon čega su joj lekari rekli da je potrebno da odmara.

Ona se u martu prvi put pojavila u javnosti posle pet meseci da bi se pridružila kraljevskoj porodici i drugim zvaničnicima na komemoraciji u čast njenog supruga princa Filipa, koji je preminuo prošle godine. Kraljica je tada hodala uz pomoć štapa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike