Ruski obaveštajci tvrde: " Zloglasna MI6 stoji iza zločina u Buči"

08.04.2022

15:15

0

Autor: M. Vu.

Spoljna obaveštajna služba Ruske Federacije okarakterisala je dešavanja u Buči ciničnom provokativnom akcijom

Ruski obaveštajci tvrde: " Zloglasna MI6 stoji iza zločina u Buči"
buča - Copyright AP Photo/Serhii Nuzhnenko

Spoljna obaveštajna služba Ruske Federacije okarakterisala je dešavanja u Buči ciničnom provokativnom akcijom. U odgovoru šefu MI6 na optužbe da je Rusija odgovorna za navodne zločine nad ukrajinskim civilima predstavnik SVR je sugerisao da možda šef britanske obaveštajne službe Ričard Mur stoji iza čitave organizacije događaja u Buči.

Ranije je šef MI6 na svojoj Tviter stranici optužio Rusiju za navodne zločine protiv ukrajinskih civila.

Istovremeno, kako ističe pres služba SVR, pratioci na Tviteru iz celog sveta pitali su Mura zašto je ćutao, ako je znao za akcije koje su navodno pripremane.

- Ili ste, možda, ćutali ne samo zato što ste znali, već ste i učestvovali u osmišljavanju te cinične provokativne akcije da biste optužili ruske mirotvorce za tako teški greh? - zapitao se predstavnik za štampu SVR.

AP Photo/Evgeniy Maloletka
 

Ukrajinska provokacija u Buči


Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.

U utorak je stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja, izložio na sednici Saveta bezbednosti UN dokaze o tome da su optužbe na račun Rusije zbog dešavanja u Buči – lažne.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike