Zaharova ukazala na nedoslednost Alijanse: NATO zatvara oči pred zločinima režima u Kijevu, ali zato rado diskutuje o tragediji u Buči

08.04.2022

16:24

0

Generalni sekretar organizacije na sramotan način ogradio od komentara koji se tiču vređanja i maltretiranja ruskih zarobljenika, istakla je Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije

Zaharova ukazala na nedoslednost Alijanse: NATO zatvara oči pred zločinima režima u Kijevu, ali zato rado diskutuje o tragediji u Buči
Capture - Copyright Printscreen/YouTube/RT France

Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, istakla je danas da NATO zatvara oči pred zločinima kijevskog režima.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva nakon zasedanja šefova diplomatija članica NATO ona je rekla da se generalni sekretar organizacije na sramotan način ogradio od komentara koji se tiču vređanja i maltretiranja ruskih zarobljenika od strane ukrajinskih ekstremista.

- Rekao je da ništa o tome ne zna. Ili ne želi da zna - primetila je Zaharova i dodala da je za Alijansu takvo ponašanje sasvim normalno.

- Ali zato je generalni sekretar rado diskutovao o „tragediji u Buči". Prema njegovim rečima, „kada i ako se" ruske snage povlače iz ukrajinskih gradova, tamo otkrivaju „masovne grobnice i nove dokaze okrutnosti i ratnih zločina". Očigledno dvostruki aršini koji su, izgleda, „zajednička vrednost" za kolektivni Zapad - navela je ona.

Zaharova je napomenula i da NATO praktično odavno ratuje na strane Ukrajine i koristi je protiv Rusije.

- Podržavaju uverenje kijevskog režima da će proći bez kazne za ratne zločine i okrutnost prema civilima ne samo Donbasa nego i cele Ukrajine. Sve je očiglednije da Alijansa, odbacujući direktno učešće u konfliktu, zapravo već odavno ratuje na strani Ukrajine i koristi je protiv Rusije - navodi Zaharova.

Zaharova je rekla i da Severnoatlantski pakt, nastavljajući da snabdeva Ukrajinu oružjem, utiče na produžavanje konflikta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike