"Baron droge" završio u pritvoru zbog tuče, a onda otkrili koga je sve podmićivao: Sada mu preti doživotna (VIDEO)

04.04.2022

13:01

0

Autor: 24sedam

Britanac Daren Vol ima pozamašnu kriminalnu karijeru

"Baron droge" završio u pritvoru zbog tuče, a onda otkrili koga je sve podmićivao: Sada mu preti doživotna (VIDEO)
daren-vol - Copyright Profimedia

Bivši britanski bokser, Daren Vol (44), koji nosi i titulu "baron droge", napao je nekoliko ljudi ispred noćnog kluba u Manili.

Na Filipinima mu, inače, preti doživotna kazna zatvora zbog optužbi da je vodio kriminalnu mrežu kojom je korumpirao policajce i zvaničnike.

Kao što se može videti na snimku, Vol je izašao iz vozila ispred kluba i sukobio se sa grupom lokalaca. Telohranitelji su ga zadržali, a njegova žena Kanari Džejn Abejo (23) je pokušavala da ga odvuče.

Posle nekoliko minuta verbalne rasprave, Vol je udario jednog muškarca u glavu posle čega je zadao još nekoliko udaraca. Abejo je uspela na kraju da ga odvede do kola, posle čega su se odvezli. Incident se dogodio 13. marta.

Deset dana kasnije, Vol je uhapšen zbog sumnji da je predvodio brutalnu bandu umešanu u kidnapovanja, iznude, trgovinu narkoticima i slično.

Par je uhapšen u istom noćnom klubu posle druge tuče tokom koje je, navodno, Vol izvukao pištolj i napao lokalce. Šest policajaca ga je oborilo na zemlju i savladalo, a detektivi su kod njega pronašli beretu, 11 metaka i šest grama kokaina.

Tek kada se našao iza rešetaka se uvidelo koliko ima dokaza protiv njega i bande koju je vodio.

Istragom je obuhvaćeno i pet policajaca, uključujući i majore, koji se sumnjiče da su primali mito od Vola, zbog čega je uspešno odolevao snagama reda.

Prema pisanju Dejli mejla, Britanac se pre pet godina doselio u Manilu gde živi u luksuznoj vili. Oženio se duplo mlađom plesačicom.

- On je dobar prema meni. Ne povređuje me. U klubu je bio muškarac koji me je gurnuo, moj muž je bio ljut. Raspravljali su se i tako je tuča počela. Nisam znala da ima pištolj - rekla je Abejo policiji. Istakla je da ne zna ništa o njegovim kriminalnim aktivnostima.

- Ne idem u barove sa njim. Ostajem kod kuće, imamo dete i Daren je dobar prema meni - poručila je.

 

 

Volova kriminalna karijera u Britaniji je bila manje uspešna. Pre devet godina je dospeo u žižu javnosti kada je sa dva saučesnika opljačkao bankomat u Gločesterširu. Nakon krađe, Vol je uspeo da vozilom upadne u jarak i tako zarobi sebe i još jednog saučesnika do dolaska policije.

Trenutno se nalazi u zatvoru u Manili, a suđenje će početi kasnije ove godine. Ukoliko bude osuđen, pretpostavlja se da će biti poslat u ozloglašeni Nju Bilbid, koji važi za jedan od najprenatrpanijih zatvora u svetu u kome caruju ubice i silovatelji, između ostalih.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike