Ruskinji nisu hteli da prodaju Šanelovu torbu dok ne potpiše, oglasila se Zaharova: Pridružili su se „rusofobičnoj kampanji ukidanja"

01.04.2022

12:36

0

Reagujući na tvrdnju ruske državljanke portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije podsetila je na tvrdnje o povezanost Koko Šanel sa nacistima tokom Drugog svetskog rata

Ruskinji nisu hteli da prodaju Šanelovu torbu dok ne potpiše, oglasila se Zaharova: Pridružili su se „rusofobičnoj kampanji ukidanja"
Marija Zaharova - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da se francuski brend Šanel, odbijanjem da proda torbu Ruskinji u tržnom centru u Dubaiju, pridružio, kako je navela, „rusofobičnoj kampanji ukidanja Rusije".

Reagujući na tvrdnju ruske državljanke da joj u tržnom centru u Dubaiju nisu hteli da prodaju torbu Šanel dok ne potpiše da je neće odneti u Rusiju i nositi u svojoj zemlji, Zaharova je podsetila na tvrdnje o povezanost Koko Šanel sa nacistima tokom Drugog svetskog rata, prenosi RIA Novosti.

- Navodno, postoji uredba unutar mreže butika koja obavezuje kupce Šanela da potpišu da neće unositi robne marke kupljene u inostranstvu u Rusiju. Očigledno je da su oni koji upravljaju nasleđem „Velike Koko'' na taj način odlučili da se pridruže rusofobičnoj kampanji „ukidanja'' Rusije - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Postavljajući pitanje kakve veze ima, kako je navela, „antifašistička operacija Rusije" i francuska modna kuća, Zaharova je tvrdila da je tokom Drugog svetskog rata Koko Šanel bila „saradnica i agent Trećeg rajha“.

 

 

Koko Šanel je više puta negirala da je sarađivala sa nacistima.

Može Šanel, ali ne u Rusiju

Ruskoj državljanki Lizi Ljitvin, koja je bila na odmoru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u jednom od tržnih centara u Dubaiju odbili su da prodaju torbu Šanel dok ne potpiše dokument u kojem je pisalo da torbu neće odneti u Rusiju i nositi je na teritoriji te zemlje.

Državljanka Rusije napisala je na društvenim mrežama da je, kad su joj u radnji zatražili podatke, dala svoj ruski broj telefona.

Međutim, menadžer u radnji joj je rekao da prodaju Rusima stvari samo ako potpišu dokument da te stvari neće nositi u Rusiji, prenosi RIA Novosti.

Ona je navela da je to doživela kao diskriminaciju i da nije kupila torbu.

Fotografisala je dokument koji joj je ponuđen na potpis i objavila fotografiju na društvenim mrežama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike