Medvedev poručio Zapadu: Nećemo ništa kupovati od neprijateljskih zemalja, niti im išta prodavati, Rusija ima tiho, ali zastrašujuće oružje

01.04.2022

09:17

0

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije oglasio se na Telegramu

Medvedev poručio Zapadu: Nećemo ništa kupovati od neprijateljskih zemalja, niti im išta prodavati, Rusija ima tiho, ali zastrašujuće oružje
AP20015503488014 - Copyright Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, predložio je da se proširi spisak proizvoda iz neprijateljskih zemalja koje je zabranjeno uvoziti u Rusiju, izjavivši da Rusija neće kupovati ništa od takvih država. On je takođe objasnio koje je to tiho, ali zastrašujuće oružje Rusije.

- Nećemo prodavati našu robu i poljoprivredne proizvode našim neprijateljima. Takođe, ništa od njih nećemo kupovati (mada svejedno ne kupujemo od 2014. godine, ali se spisak robe koju je zabranjeno uvoziti u Rusiju može još proširiti) - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Medvedev je objasnio i da će Rusija prodavati hranu i poljoprivredne kulture samo prijateljskim zemljama: i za rublje i za njihovu nacionalnu valutu u dogovorenim količinama.

- Našu hranu i poljoprivredne kulture prodavaćemo samo našim prijateljima (na sreću, ima ih mnogo i van Evrope i Severne Amerike). Oni će moći da se plate i u rubljama i u njihovoj nacionalnoj valuti u dogovorenim količinama - istakao je on.

Prioritet u snabdevanju hranom imaće domaće tržište, naglasio je on, dodajući da će vlasti pomagati poljoprivrednicima i kontrolisati cene.

Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP
Dmitrij Medvedev

- Prioritet u isporukama robe imaće naše domaće tržište, kao i kontrola cena, a država će istovremeno nastaviti da obimno i sistematski pomaže poljoprivrednicima - naglasio je on.

Medvedev je još poručio da je ruska hrana tiho, ali opasno oružje Rusije.

- Dogodilo se tako da od našeg snabdevanja zavisi prehrambena sigurnost mnogih zemalja. Ispostavlja se da je naša hrana naše tiho oružje. Tiho, ali zastrašujuće. I, ako neko ne zna ili je zaboravio, izvoz naših poljoprivrednih proizvoda premašuje izvoz pravog oružja i on iznosi više od 37 milijardi dolara samo prošle godine - istakao je Medvedev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike