Trupe LRN nastavljaju ofanzivu: Eliminisano 40 ukrajinskih bezbednjaka, vojska Luganska nadomak još dva naselja

01.04.2022

08:41

0

Sredstva ruske protivvazdušne odbrane oborila su ukrajinski helokopter Mi-8, kao i 8 dronova, uključujući jedan „Bajraktar“

Trupe LRN nastavljaju ofanzivu: Eliminisano 40 ukrajinskih bezbednjaka, vojska Luganska nadomak još dva naselja
Ukrajinski vojnik u uništenoj zgradi - Copyright AP Photo/Felipe Dana

Trupe Luganske Narodne Republike nastavljaju ofanzivu. Stigle su do predgrađa naselja Kremena i Metelkino, a u borbama je preko noći eliminisano oko 40 ukrajinskih ekstremista, dva oklopna vozila i artiljerijska baterija, izjavio je general-major Igor Konašenkov, portparol ruskog Ministarstva odbrane na redovnom brifingu.

- Jedinice Luganske Narodne Republike nastavile su ofanzivu, blokirale severnu periferiju naselja Kremena i istočnu periferiju naselja Metelkino. Tokom noći likvidirano je oko 40 ukrajinskih ekstremista, koji su delovali u sastavu 57. zasebne motorizovane pešadijske brigade, jednu artiljerijsku bateriju, dva oklopna vozila i četiri vozila različite namene - istakao je on.

Konašenkov je takođe istakao da su oružane snage Rusije visokopreciznim vazdušnim oružjem uništile šest ukrajinskih vojnih objekata, uključujući pet skladišta municije.

General-major je još izjavio da su sredstva ruske protivvazdušne odbrane oborila ukrajinski helokopter Mi-8, kao i 8 dronova, uključujući jedan „Bajraktar“.

AP Photo/Efrem Lukatsky
 

Pored toga, kako je rekao, ruska avijacija je za dan uništila 52 ukrajinska vojna objekta, uključujući 10 područja na kojima je bila stacionirana vojna oprema.

- Operativno-taktička avijacija uništila je 52 ukrajinska vojna objekta. Od toga: tri komandna punkta, tri višecevna raketna sistema, vazduhoplovni raketni sistem „Buk-M1", radar za osvetljavanje i navođenje vazduhoplovnog raketnog sistema „S-300", kao i 10 područja stacionirane vojne tehnike i 16 uporišta oružanih snaga Ukrajine - istakao je Konašenkov.

Ministarstvo odbrane saopštilo je 25. marta da je od kraja februara republika uspostavila kontrolu nad 93 odsto teritorije bivše Luganske oblasti Ukrajine, u čijim je granicama i proglašena njena nezavisnost. Trenutno se vode borbe za oslobođenje Severodonjecko-Lisičanske urbane aglomeracije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike