Prelepa pastorka Sergeja Lavrova na meti Britanaca! Oduzimaju joj luksuzni stan vredan 5 miliona dolara? (FOTO)

24.03.2022

11:34

1

Britansko ministarstvo spoljnih poslova tvrdi da ciljanje Poline „šalje snažan signal da su oni koji imaju koristi od operacije u Ukrajini pod našim sankcijama“

Prelepa pastorka Sergeja Lavrova na meti Britanaca! Oduzimaju joj luksuzni stan vredan 5 miliona dolara? (FOTO)
lavrov polina - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP/Profimedia

Britanija je sankcionisala pastorku ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u nizu sankcija protiv ruskih „oligarha, preduzeća i unajmljenih nasilnika“.

Nove sankcije obuhvataju pojedince, uključujući milijardera naftnog tajkuna Judžina Švidlera, osnivača Tinkof banke Olega Tinkova, Hermana Grefa i Polinu Kovaljevu, pastorku ministra spoljnih poslova Lavrova.

Lideri NATO-a okupljaju se danas u Briselu da razgovaraju o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini, dok je akcija ruske vojske ušla u 29. dan.

Najistaknutija meta sankcija je diplomkinja Imperijal koledža Polina Kovaljeva (26), bogatašica koja živi u stanu u Kensingtonu vrednom 5 miliona dolara, piše Dejli mejl.

Polina je otišla u privatni internat u Bristolu pre nego što je stekla prvoklasnu diplomu iz ekonomije sa politikom na Univerzitetu Lafboro, a kasnije je završila master studije ekonomije i strategije poslovanja na Imperijal koledžu u Londonu.

Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP
Sergej Lavrov

Nastavila je da radi za Gasprom, ruski energetski gigant, gde je pomagala u integracijama i akvizicijama, a kasnije je radila u rudarskoj kompaniji Glenkor.

Pre nego što je kupila sopstveni dom, živela je u Holand Parku, u zapadnom delu Londona, u stanu u gradskoj kući koja je u vlasništvu ruske ambasade.

Zapisi pokazuju da je obližnja ukrajinska ambasada tvrdila da je Rusija nepravedno preuzela vlasništvo nad imovinom.

Polina sada živi u stanu za koji se navodi u zemljišnim dokumentima da je kupila za 5,8 miliona dolara bez hipoteke 2016. godine, kada je imala 21 godinu, u bloku nedaleko od ulice Kensington Haj.

 

 

I dalje se ne zna ko je platio Polinin stan. Ona deli stan sa muškarcem za koga se veruje da je njen partner, koji takođe ima 10 odsto udela u investicionoj kompaniji koju ona sada vodi.

Navodi se da je Polinina majka Svetlana Poljakova (51) moćni član ruskog ministarstva spoljnih poslova i da prati Lavrova na svakom stranom putovanju i da je sa njim u vezi od 2000-tih. Priča se da je ona nezvanična supruga Lavrova.

Britansko ministarstvo spoljnih poslova tvrdi da ciljanje Poline „šalje snažan signal da su oni koji imaju koristi od operacije u Ukrajini pod našim sankcijama“.

U praksi, sankcije će sprečiti državljane i kompanije Ujedinjenog Kraljevstva da „posluju sa bilo kakvim fondovima ili ekonomskim resursima koje Polina poseduje, drži ili kontroliše“. Takođe će sprečiti da se novac da Polini, ili da ona na bilo koji način proširi svoje bogatstvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike