Lavrov upozorio na rat sa NATO alijansom: Jedna stvar bi sigurno dovela do toga!

23.03.2022

11:36

1

Naše poljske kolege su već saopštile da će biti samit NATO-a i da treba da donesu odluku o slanju mirovnih snaga - kazao je Lavrov

Lavrov upozorio na rat sa NATO alijansom: Jedna stvar bi sigurno dovela do toga!
sergej lavrov (1) - Copyright Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je danas da bi odluka o slanju mirovnih snaga NATO u Ukrajinu mogla da dovede do direktne konfrontacije između Rusije i Alijanse.

- Naše poljske kolege su već saopštile da će biti samit NATO-a i da treba da donesu odluku o slanju mirovnih snaga. Nadam se da razumeju o čemu se ovde radi. Usledio bi direktan okršaj između ruskih i NATO snaga, do koga, kao što svi sve vreme govore, u principu nikada ne bi smelo da dođe - rekao je Lavrov, prenosi TASS.

Lavrov nije isključio da predlog Poljske za slanje mirovnjaka u Ukrajinu prikriva nameru da oni formiraju štab u Lavovu koji bi tu ostao i dalje.

- Oni su sve vreme imali ovakve ideje, i ne samo ideje. Takve situacije su postojale u prošlosti. Još jedan cilj ove provokacije je sledeći: već su se pojavile spekulacije da bi, ne NATO, već baltičke zemlje mogle da pošalju tamo neke male bataljone da zaštite Ukrajinu. Ne treba da izgubimo samokontrolu - naglasio je ruski ministar.

AP Photo
 

Ranije je poljski premijer Mateuš Moravjecki saopštio da Ukrajina ima pravo da pozove na svoju teritoriju koga god želi, uključujući i mirovne snage NATO-a i izneo stav da se Rusija nebi usudila da napadne alijansu, navodi TASS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike