Kadirov Zelenskom ponudio posao u Čečeniji: Ukoliko se plašiš za svoj život, spreman sam da ti ponudim azil!

23.03.2022

18:42

0

Autor: 24sedam

"Kada se završi vojna operacija, bivši predsednik Ukrajine će morati da negde da zaradi novac, rekao je

Kadirov Zelenskom ponudio posao u Čečeniji: Ukoliko se plašiš za svoj život, spreman sam da ti ponudim azil!
zelenski kadirov - Copyright Profimedia/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Čečenski lider, Ramzan Kadirov, obratio se ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom i pitao ga li je spreman da napusti "brod koji tone".

Kako su preneli pojedini ruski mediji, ponudio mu je i posao.

- Kada se završi vojna operacija, bivši predsednik Ukrajine će morati da negde da zaradi novac, a Ajub je zamolio da mu se da šansa da zaigra za čečenski tim u Klubu veselih i snalažljivih - poručio je Kadirov misleći na tamošnju poznatu televizijsku emisiju i borca Ajuba Simbarigova.

Kadirov se upitao da li su Zelenskog savetovali da napusti Ukrajinu.

AP Photo/Musa Sadulayev, file
 

- Zelenski! Da li su te tvoje obaveštajne službe savetovale da napustiš Ukrajinu? Najgorem neprijatelju ne bih poželeo takve savetnike, kažem to bez ikakve ironije. Drugim rečima, rekli su ti da prvi pobegneš sa broda koji tone.

Bolje slušaj savete lidera susednih zemalja: zajedno sa Rusijom očisti Ukrajinu od raznog otpada Bandera, neonacista, Azova, vehabija i terorista koji su došli sa Bliskog istoka i izgradi državu oslobođenu ekstremista, prestani da budeš marioneta Amerike i NATO-a, postani snažan predsednik sa svojim gvozdenim mišljenjem. Vidiš da ti je čitava ova situacija potpuno nerazumljiva, tako da treba da se složiš sa predlozima Vladimira Putina, predsednika Rusije, i da se sastanete kako biste mirno sve rešili. Uslovi Vladimira Vladimiroviča su produktivni za obe strane - naveo je Kadirov na Telegramu.

Takođe, dodao je da, ukoliko ne želi da ostane upamćen kao predsednik slabog karaktera, trebalo bi da "takve savetnike upuca kao izdajnike".

Ian Langsdon/Pool via AP, File
 

- Izgledaš kao pametan momak, šta ti se dogodilo? - istakao je.

- Ukoliko si zabrinut za svoj život, spreman sam da pitam Vladimira Vladimiroviča da ti ponudim azil u Čečenskoj Republici. Ne plaši se, mi ćemo te spasiti. I ono što je najvažnije - niko te neće naći! - kazao je na kraju svoje poruke Kadirov uz snimak serije koji prikazuje lik Zelenskog kako pucaju na  njega.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike