Za njih je ova odluka bila kobna: Promenili kartu u poslednjem trenutku i stradali! Kina tuguje za žrtvama avionske nesreće (VIDEO)

23.03.2022

17:46

0

Autor: 24sedam

Spasilačke ekipe odmah su krenule na mesto nesreće, ali nažalost, nije bilo preživelih

Za njih je ova odluka bila kobna: Promenili kartu u poslednjem trenutku i stradali! Kina tuguje za žrtvama avionske nesreće (VIDEO)
kina-nesreća - Copyright Profimedia

Među putnicima stradalim u Kini, kada se srušio avion "boing 737-800", bila je majka koja je putovala da vidi ćerku koju nije videla godinama. Druga je bila žena koju je čekao verenik koga nije videla mesecima.

Međutim, one koji su stigli na aerodrom, kako bi sačekali svoje voljene, dočekale su tmurne vesti o letu MU5735.

Avion kompanije "Čajna istern erlajns" leteo je od Kunminga ka Guangdžouu kada se iznenada srušio u šume na jugu Kine.

Spasilačke ekipe odmah su krenule na mesto nesreće, ali nažalost, nije bilo preživelih. U letelici je bilo 132 ljudi, uključujući i članove posade.

Mnogi Kinezi su već dugo bili razdvojeni usled pandemije koronavirusa i ova nesreća je samo dodala so na ranu.

Jedan muškarac je trebalo da se vidi sa verenicom sa kojom je bio pet godina.

- Ovoga puta se nismo videli uživo četiri meseca, nedostajali smo jedno drugom - rekao je. Verenica je prvo trebalo da otputuje u Guangdžou 22. marta, ali joj je toliko nedostajao da je promenila kartu i krenula ranijim letom. 

Profimedia
 

Još jedna žena je rekla da je bila u inostranstvu nekoliko godina i da dugo nije videla majku. Njena majka je trebalo da je poseti i planirala je da tranzit kroz Šangaj, ali po savetu agenta, promenila je let i odlučila da ide kroz Guangdžou. To se pokazalo kobnim.

Kineski mediji prenose da je među putnicima bila i tinejdžerka koja se iz Kunminga, gde pohađa školu, vraćala kući kako bi proslavila 16. rođendan. Prijatelji i porodica su joj pripremali žurku iznenađenja.

- Kada vas vidim, sve moram da vas zagrlim - napisala je u poruci pre leta.

U avionu su bili i poslovni ljudi i mladenci.

Podsetimo, avion "boing 737-800" stropoštao se u ponedeljak i radi se o najgoroj vazdušnoj nesreći koja se ikada dogodila u Kini. Za sada se ne zna šta je uzrok pada.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike