Ruski pravoslavni kanal Spas uklonjen je sa Jutjuba: Program Moskovske patrijaršije proteran sa video-platforme

18.03.2022

22:23

0

Spas se sada seli na Rutube, ruski pandan Jutjubu

Ruski pravoslavni kanal Spas uklonjen je sa Jutjuba: Program Moskovske patrijaršije proteran sa video-platforme
spas TV - Copyright Printscreen/SPASTV

Spas je imao preko milion pretplatnika na Jutjubu kada je kompanija "Gugl" blokirala kanal ranije ove nedelje. Prema navodima pravoslavnog novinskog sajts Ortho Christian, razlozi zbog kojih je Jutjub to uradio nisu jasni.

Roskomnadzor, ruska Federalna služba za nadzor komunikacija, informacionih tehnologija i masovnih medija, zahteva da "Gugl" što pre ukloni ograničenja nametnuta na pomenutom Jutjub kanalu, kao i da objasni razloge za njihovo uvođenje.

- Ovakvim postupcima administracije Jutjuba krše se ključni principi slobodnog širenja informacija i nesmetanog pristupa njima - istakli su iz Roskomnadzora.

Agencija smatra neprihvatljivim bilo kakva ograničenja za bilo koje ruske medije, a posebno ona koja doprinose formiranju pogleda na svet zasnovanog na pravoslavnim vrednostima, razvoju i jačanju duhovnih i moralnih osnova ruske države.

Jutjub je ranije najavio da će blokirati kanale širom sveta povezane sa ruskim državnim medijima kao reakciju na rusku akciju u Ukrajini.

Kako navodi ruska novinska agencija Interfaks, Spas se sada seli na Rutube, ruski pandan Jutjubu.

Spas je počeo da emituje program 2005. Glavni vlasnik kanala je Moskovska patrijaršija Ruske pravoslavne crkve. Misija kanala je oblik moralne filozofije i sistem koordinata potrebnih za delotvoran razvoj države, zasnovan na pravoslavnim vrednostima i razvoju i jačanju duhovnih i moralnih osnova ruske države.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedan/CNE

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike