“Hvala Putinu i Kadirovu”: Oslobođeni ruski civili sa radošću dočekuju čečenske borce (VIDEO)

18.03.2022

11:40

0

Autor: 24sedam

Na snimcima se može videti kako se stariji sugrađani Čečenima zahvaljuju što su im konačno doneli slobodu od ukrajinskih nacista

“Hvala Putinu i Kadirovu”: Oslobođeni ruski civili sa radošću dočekuju čečenske borce (VIDEO)
aaa - Copyright Printscreen/Twitter

Na društvenim mrežama pojavili su se video-snimci ulaska čečenskih boraca, koji se bore u sklopu ruske vojske, u oslobođena mesta u Donjackoj i Luganskoj Narodnoj Republici.

Na snimcima se može videti kako ih stariji sugrađani sa radošću dočekuju i zahvaljuju im se što su im konačno doneli slobodu od ukrajinskih nacista koji su ih osam godina maltretirali.

 

 

- Hvala vam! Hvala predsedniku Kadirovu i Vladimiru Putinu – rekla je jedna baka grleći čečenske borce.

Podsetimo, pre nekoliko dana se pojavio i snimak kada su Čečeni spasli ukrajinsku devojčicu koja je ranjena kada su nacisti granatirali mesta u kojima nije bilo nikakvih vojnih ciljeva. 

Naime, gubeći bitku za bitkom, nacisti su se okrenuli najgorem teroru, ali ne prema ruskoj vojsci kojoj ne mogu da naude, nego prema sopstvenom stanovništvu.

Bežeći od ruske armije oni granatiraju civilna mesta i tako ubijaju sopstveni narod. To se desilo i u selu Rakovka, kada je u granatiranju ukrajinskih nacista u stomak ranjena devojčica. Srećom, u blizini su se našli Čečeni koji su u sklopu ruske vojske i odmah pritekli u pomoć.

 

 

Tim povodom obratio se i Čečenski lider Ramzan Kadirov.

- Još jedan zlokobni čin nasilja nad sopstvenim narodom demonstrirali su nacionalisti u selu Rakovka otvarajući vatru na civile. Usled granatiranja jedna tinejdžerka je ranjena u stomak. Majka deteta se obratila našim borcima za pomoć. Husein je odmah organizovao prevoz ranjene devojčice do medicinske jedinice, a prethodno joj je pružio prvu pomoć. Siguran sam da će lekari učiniti sve što je u njihovoj moći da se dete što pre oporavi – napisao je on i dodao da će njegovi borci da pronađu odgovorne i da ih kazne.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike