"Već danas je moguće da se sve završi, ali, ukoliko Zelenski prihvati": Lukašenko otkrio dosad nepoznate detalje!

17.03.2022

15:17

0

Prema rečima Lukašenka, sa teritorije Ukrajine su prošle nedelje ispaljene dve rakete "Točka U“ na teritoriju Belorusije

"Već danas je moguće da se sve završi, ali, ukoliko Zelenski prihvati": Lukašenko otkrio dosad nepoznate detalje!
Tan2022-3-11_124317878_0 - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da veruje da će specijalna vojna operacija u Ukrajini uskoro biti završena i posavetovao Kijev da potpiše sporazum sa Moskvom, jer će, kako kaže, u suprotnom morati da potpiše akt o kapitulaciji.

- Ubeđen sam da će će se uskoro taj sukob, ruska operacija u Ukrajini, završiti mirno - rekao je on.

Međutim, ukoliko ukrajinski lider Vladimir Zelenski ne zaključi sporazum sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, moraće da potpiše akt o kapitulaciji, smatra Lukašenko.

Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

- Prvi put ću vam reći glavnu stvar, a to je da Rusija nudi Ukrajini, odnosno Putin nudi Zelenskom, apsolutno prihvatljivu verziju sporazuma, to apsolutno znam. I danas je još uvek moguće da se Ukrajina i Rusija dogovore i da Zelenski da potpiše taj sporazum sa Putinom. Ako on ne pristane na to, onda će, verujte mi, za kratko vreme morati da potpiše akt o kapitulaciji - istakao je šef beloruske države.

Prema rečima Lukašenka, sa teritorije Ukrajine su prošle nedelje ispaljene dve rakete "Točka U“ na teritoriju Belorusije.

S tim u vezi, on je rekao da je Ukrajina planirala da napadne Belorusiju 23-24. februara sa četiri mesta, kao i da ukrajinska strana avionima povređuje belorusku granicu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike