Uz groznu propagandu, sada stiže i oružje: Britanci "bratskoj Poljskoj" poslali raketne sisteme!

17.03.2022

15:02

0

London kaže da će taj potez zaštititi Varšavu od "ruske agresije"

Uz groznu propagandu, sada stiže i oružje: Britanci "bratskoj Poljskoj" poslali raketne sisteme!
profimedia SMAW-D - Copyright Profimedia

Britanski ministar odbrane Ben Volas najavio je da će London rasporediti raketne sisteme protivvazdušne odbrane "Skaj Saber" u Poljskoj kao odgovor na rusku oslobodilačku operaciju u Ukrajini.

- Rasporedićemo protivvazdušni raketni sistem srednjeg dometa Ski Saber u Poljskoj sa oko 100 ljudi - rekao je Volas u četvrtak na konferenciji za novinare sa svojim poljskim kolegom Mariuzom Blažakom u Varšavi.

Blaščak je zahvalio Londonu, napominjući da je 350 britanskih vojnika već stiglo u zemlju prošlog meseca, pored 100 britanskih vojnih inženjera koji su prošle godine bili raspoređeni duž poljsko-beloruske granice.

Poljska takođe trenutno ima oko 8.750 američkih vojnika, od kojih je većina stigla u šest meseci pre sukoba. Poslednjih nedelja, zemlja je postala centar za pošiljke oružja sa Zapada u Ukrajinu, kao i za strane borce koji žele da se bore za nacionaliste.

Rusija sada zahteva da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom bloku NATO-a koji predvode SAD.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike