Kadirov stigao lično u Ukrajinu: Čečenski vojnici snimljeni kako ulaze u Donjeck (VIDEO)

13.03.2022

13:00

0

Autor: 24sedam

Podrška ruskim snagama

Kadirov stigao lično u Ukrajinu: Čečenski vojnici snimljeni kako ulaze u Donjeck (VIDEO)
kadirov-ukrajina - Copyright Twitter/The Eurasianist, Novidades do Front

Čečenski lider Ramzan Kadirov navodno se nalazi u zoni specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, sudeći po snimcima sa društvenih mreža.

Komandanti su Kadirovu raportirali kako teku borbe u DNR, kao i o ofanzivi trupa.

- Prišli smo ovom sirotištu, brzo ga blokirali, ušli unutra, dece nije bilo... Kasnili smo nekoliko sati. Uveče su ukrajinske snage, pod maskom Crvenog krsta, vozile automobile, bili su naoružani, a decu su poveli autobusima - rekao je komandant.

 

 

Kadirov je, navodno, svojim vojnicima naložio da, zajedno sa ruskim snagama, zauzmu Kijev.

Čečeni su snimljeni i kako ulaze na teritoriju Donjecke Narodne Republike.

 

 

Za sada, nije poznato kada i gde su snimljeni ovi snimci.

Kako prenosi Sputnjik, nedavno su čečenske specijalne snage uspele da oslobode jedno sirotište od SBU.

 

 

Kadirov je, inače, veoma aktivan na društvenim mrežama, a poznat je i po velikoj podršci ruskom lideru Vladimiru Putinu. Stoga, ne čudi što su se nedavno pojavili snimci koji pokazuju veliki broj čečenskih vojnika koji spremno čeka odlazak u Ukrajinu.

Pored onih koji su već na frontu, u Čečeniji se prijavilo nekoliko desetina hiljada dobrovoljaca koji od svog lidera Ramzana Kadirova traže dozvolu kako bi otišli u Ukrajinu i “konačno završili sa nacistima”.

- Dobrovoljaca iz Čečenske Republike, koji su spremni da izvrše naređenje vrhovnog glavnokomandujućeg u Ukrajini, ima na desetine hiljada. Svaki dan ove jedinice čekaju takvo naređenje. Izuzetak nisu ni borci izdvojenog bataljona PPSP „Grozni“ Ministarstva unutrašnjih poslova Čečenske Republike, pod komandom dragog brata, nosioca Ordena Kadirova Usmana Edilgirijeva – napisao je Kadirov nedavno na svom nalogu na Telegramu.

 

 

On je dodao da za razliku od nacista, ovi momci ne ratuju na internetu. 

- Oni su obučeni da ne škrabaju po tastaturi, već da žvrljaju pravim vatrenim oružjem, štaviše, tačno i precizno. Ne gledaju u ekran mobilnog telefona – nego nišane. Ne pišu banalne gadosti na društvenim mrežama, već ćutke napreduju i izvršavaju naređenja u stvarnom životu, na bojnom polju. Oni su obučeni za vojne poslove, a ne za besposleno brbljanje. I jedva čekaju da se pokažu na delu što je pre moguće – poručio je Kadirov.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike