Novi detalji napada na američki konzulat: Iranska garda ga zasula projektilima, a Izraelu su poslali oštru poruku (VIDEO)

13.03.2022

12:37

0

Nemirno jutro u Iraku

Novi detalji napada na američki konzulat: Iranska garda ga zasula projektilima, a Izraelu su poslali oštru poruku (VIDEO)
erbil - Copyright Profimedia

Iranska Revolucionarna garda preuzela je odgovornost za desetak balističkih projektila koje su pogodile regionalni kurdski grad u Iraku, Erbil u ranim jutarnjim satima, javili su iranski državni mediji.

Mediji navode da je napad izveden na izraelske "strateške centre" u Erbilu.

Desetak balističkih raketa lansiranih izvan Iraka, gađale su novu zgradu američkog konzulata, izazvale materijalnu štetu, a jedan civil je povređen, saopšteno je iz kurdskog ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 

- Svako ponavljanje napada Izraela naići će na oštar, odlučan i destruktivan odgovor - navodi Revolucionarna garda u saopštenju koje su preneli državni mediji.

Američki zvaničnik naveo je da vojska SAD nije pretrpela gubitke u tom napadu.

Drugi neimenovani zvaničnik je naveo da su rakete lansirane sa teritorije Irana.

 

 

- Preuranjeno je pokazivati prstom krivicu na određenu stranu, ali prvi izveštaji neosporno pokazuju da je to bio prekogranični raketni napad kratkog dometa - rekao je neimenovani irački bezbednosni zvaničnik.

Stanovnici Erbila objavili su video snimke na internetu na kojima se vidi nekoliko velikih eksplozija, a neki su rekli da su eksplozije potresle njihove domove.

 

 

Oštećena je i zgrada kanala K24.

Britanska agencija navodi da nije mogla da utvrdi verodostojnost mnogih snimaka.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike