Urađeno nešto što je strogo zabranio: Vladimir Putin naložio istragu!

09.03.2022

16:15

1

Putin je naložio kancelariji glavnog vojnog tužioca da kazni odgovorne za one koji nisu poštovali predsedničko naređenje

Urađeno nešto što je strogo zabranio: Vladimir Putin naložio istragu!
profimedia-0666205745 - Copyright Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je istragu posle saznanja da su regruti angažovani u vojnoj operaciji u Ukrajini, suprotno njegovom naređenju da se to ne čini, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema rečima predstavnika Kremlja, Putin je naložio kancelariji glavnog vojnog tužioca da kazni odgovorne za one koji nisu poštovali predsedničko naređenje da se u Ukrajinu ne šalju regruti, već profesionalni vojnici.

Peskov je rekao da je "činjenica da je jedan broj regruta prisutan u vojnim jedinicima u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini".

Amerikanci regrutuju pse rata za Ukrajinu

Privatna kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država koja regrutuje plaćenike za rat u Ukrajini objavila je oglas u kojem nudi do 60.000 dolara mesečno (2.000 dolara dnevno) za svakog ko želi da ratuje na strani ukrajinskih nacista. 

Kako je navedeno u oglasu, kompanija trenutno traži iskusne bivše vojnike iz Britanije, Evrope i SAD za “misije izvlačenja i zaštite”. Kandidatima se napominje da postoji velika šansa da će se “suočiti licem u lice sa odredima smrti”.

Ova firma navodi da su i muški i ženski vojnici dobrodošli da se prijave. Oni traže “visoko iskusne kandidate koji poseduju najmanje pet godina vojnog iskustva u ovom regionu Evrope”, piše na sjatu Professional Overseas Contractors, LLC.

Prema dobro obaveštenim izvorima, plaćenici koji se bore na strani nacista dolaze iz mnogih zemalja - Holandije, Portugala, Brazila, ali najviše ih je iz Velike Britanije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike