Vođa ukrajinske delegacije otkrio: Postoje samo dva pitanja oko kojih ne možemo da se složimo sa Moskvom

06.03.2022

15:41

0

"Pokazujemo napredak", naveo je Arahamija

Vođa ukrajinske delegacije otkrio: Postoje samo dva pitanja oko kojih ne možemo da se složimo sa Moskvom
David Arahamija - Copyright Profimedia

Jedina pitanja o kojima je praktično nemoguće postići saglasnost jesu Krim i priznavanje LNR i DNR, saopštio je jedan od članova ukrajinske delegacije u pregovorima Moskve i Kijeva David Arahamija, komentarišući tok pregovora.

- Jedina dva pitanja u kojima je praktično nemoguća saglasnost jesu Krim i dve takozvane republike. Rusija instistira na tome da priznamo njihovu nezavisnost, ali to je deo Ukrajine, razume se, taj stav je neprihvatljiv za ukrajinsko društvo - rekao je Arahamija u intervjuu za Foks njuz.

Političar je istakao da su oba pregovaračka tima zadovoljna obostranom spremnošću da jedni druge saslušaju i da vode aktivan razgovor.

- Koliko ja znam, obe strane su srećne što barem slušaju jedna drugu, što aktivno razgovaraju o raznim pitanjima - rekao je Arahamija.

On je napomenuo da se, prema njegovom mišljenju, ne može govoriti o brzom napretku procesa, jer svaki dan „mnogo ljudi gine, uključujući i civile“.

- Rad na uslovima se odvija 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, teško je, ali ipak pokazujemo napredak - rekao je političar.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike