Putin se čuo i sa Makronom: Prebacivanje odgovornosti za incident u ukrajinskoj nuklearki na Rusiju je propaganda!

06.03.2022

15:24

0

Govorilo se o delovanju ukrajinskih nacionalista

Putin se čuo i sa Makronom: Prebacivanje odgovornosti za incident u ukrajinskoj nuklearki na Rusiju je propaganda!
profimedia-0666205745 - Copyright Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom rekao da su pokušaji da se odgovornost za incident oko nuklearne elektrane „Zaporožje“ prebaci na rusku vojsku deo propagandne kampanje.

Putin je izvestio Makrona o provokaciji koju su organizovali ukrajinski ekstremisti u području nuklearke, dodaje pres-služba.

- U vezi sa zabrinutošću Makrona o osiguravanju bezbednosti nuklearnih elektrana na teritoriji Ukrajine, ruski lider je detaljno izvestio o provokaciji ukrajinskih ekstremista u oblasti nuklearne elektrane 'Zaporožje' uz učešće diverzantske grupe - navodi se u saopštenju.

Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

Prema rečima ruskog lidera, Oružane snage Rusije kontrolišu nuklearnu elektranu u Černobilju kako bi se isključila mogućnost provokacija koje organizuju ukrajinski neonacisti.

On je, između ostalog, istakao da uprkos „režimu tišine“ koji je ruska strana objavila petog marta u cilju evakuacije civila i stranaca iz grada Marijupolja i susednog regionalnog centra Volnovahe, ukrajinski nacionalisti nisu dozvolili evakuaciju, a da su pauzu u borbenim dejstvima su iskoristili kako bi ojačali snage na svojim pozicijama.

 

 

Kako se navodi, šef ruske države je takođe informisao francuskog kolegu o stanju stvari na pregovorima ruske delegacije i ukrajinskih predstavnika. Izražena je spremnost za nastavak dijaloga – uz bezuslovno ispunjavanje poznatih ruskih zahteva.

- Glavno je da ukrajinska strana ozbiljno pristupi postizanju dogovora, čija je primena važna za prekid borbenih dejstava - ističe se u saopštenju.

Telefonski razgovor Putina i Makrona inicirala je francuska strana. Razgovor je trajao jedan sat i 45 minuta.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike