Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo šta znače misteriozna slova na vojnim vozilima! (FOTO)

02.03.2022

22:37

0

Dosta se spekulisalo o značenju latiničnih slova "Z" i "V". U početku su kružile informacije da su slovima obeleženi različiti "talasi" ruskih snaga

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo šta znače misteriozna slova na vojnim vozilima! (FOTO)
viber_image_2022-02-26_14-05-13-400 - Copyright Printscreen/Twitter

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je na zvaničnom instagram nalogu fotografije koje nam mogu rasvetlili šta znače slova kojim su obeležene jedinice ruske armije i koje učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Dosta se spekulisalo o značenju latiničnih slova "Z" i "V". U početku su kružile informacije da su slovima obeleženi različiti "talasi" ruskih snaga, potom i da označavaju posebne jedinice, a rusko ministarstvo je pomalo kriptičnom objavom možda objasnilo šta se krije iza slova.

Na fotografiji sa velikim latiničnim slovom "Z" piše - "Za pobedu". Slovo "V" je našlo svoje mesto u rečima "Snaga je u istini" (Sila "V" pravde), ali i u motu "Zadatak je ispunjen" (Zadača vыpolnena).

 

 

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju" i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike