I džihadisti se ukjučili u sukob, oglasio se ruski general: Uništeni automobili krcati eksplozivom - takvo oružje već viđeno u Siriji!

02.03.2022

19:54

0

Često se mogu videti i metalne ploče zavarene na šoferšajbni i svuda oko vozača

I džihadisti se ukjučili u sukob, oglasio se ruski general: Uništeni automobili krcati eksplozivom - takvo oružje već viđeno u Siriji!
konašenkov - Copyright Jutjub/ The Kremlin Stories

Predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije general-major Igor Konašenkov saopštio je danas da je ruska armija uništila tri "džihad-mobila" krcata eksplozivom u oblasti zapadno od Kijeva.

Rusi su se ranije susretali sa tim improvizovanim oružjem u Siriji, i iz prve ruke su se uverili u veliku razornu moć samoubilačkih napada.

Obično su u pitanju terenci sa kojih su skinuti nepotrebni delovi, kako bi se napravilo što više prostora za eksploziv.

Često se mogu videti i metalne ploče zavarene na šoferšajbni i svuda oko vozača, kako bi mu omogućili da preživi tokom poslednjeg juriša.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju" i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Budite u toku sa dešavanjima u Ukrajini čitajući naš blog.

Bonus video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike