Putin zagrmeo - obratio se vojnicima u Ukrajini: Ne dozvolite da neonacisti koriste vašu decu, žene i starce kao živi štit, preuzmite vlast!

25.02.2022

14:56

0

Izgleda da će nam biti lakše da se pomirimo sa vama nego sa ovom bandom narkomana i neonacista - rekao je Putin

Putin zagrmeo - obratio se vojnicima u Ukrajini: Ne dozvolite da neonacisti koriste vašu decu, žene i starce kao živi štit, preuzmite vlast!
vladimir putin AP22052565551334 - Copyright AP Photo/Sergei Ilnitsky

Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku Saveta bezbednosti Rusije izjavio je da se "Nacisti u Ukrajini se ponašaju kao teroristi".

- Još jednom apelujem na vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine: ne dozvolite da neonacisti i Bendera koriste vašu decu, žene i starce kao živi štit, preuzmite vlast u svoje ruke. Izgleda da će nam biti lakše da se pomirimo sa vama nego sa ovom bandom narkomana i neonacista, koji su se nastanili u Kijevu i uzeli za taoce ceo ukrajinski narod - rekao je on.

Putin je rekao i da se ruski oficiri u Ukrajini "ponašaju hrabro, profesionalno, herojski“.

Ranije ove nedelje, Rusija je otpočela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajinu kako bi se suprotstavila napadima Kijeva na Donbas. Moskva je navela da je cilj operacije demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.

Tenzije oko Ukrajine su otočele nakon 17. februara kada su kijevske snage granatirale Donbas, što je dovelo do masovne evakuacije civila u Rusiju.

Nakon apela Luganske i Donjecke Narodne republike, Moskva je u ponedeljak priznala njihovu nezavisnost i pozvala Kijev da zaustavi napade. Međutim, granatiranje je nastavljeno i Rusija je pokrenula operaciju u Ukrajini, neutrališući ukrajinsku vojnu infrastrukturu preciznim oružjem.

Pratite najnovija dešavanja u Ukrajini na naššem LIVE BLOG-u.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike